Δευτέρα, Οκτωβρίου 29

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζικών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τραπεζικών


0
0

Σύσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου και ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας από την οποία το κεφαλαιακό όφελος θα ανέλθει στα 1,6 δις. ευρώ.
Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της παροχής εγγυήσεων μέσω του EFSF, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως η τρόικα δεν δέχεται την ανταλλαγή των νέων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με ομόλογα EFSF από την οποία οι τράπεζες ανέμεναν πως οι κεφαλαιακές τους ανάγκες θα μειώνονταν κατά 9 δις. ευρώ.
Το θέμα της ρύθμισης των δανείων συμφωνήθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση, ενώ συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση, για τις 30 Νοεμβρίου, στη δημοσιοποίηση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου