Πέμπτη, Οκτωβρίου 25

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ


Επιμένει η ΔΗΜΑΡ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012, 19:05
Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει τις νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας όπως αυτές καταγράφηκαν με τη συμφωνία του υπουργού Εργασίας Ιωάννη Βρούτση με την τρόικα, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη με τον οποίο ήρθε σε επαφή η zougla.gr περί το τέλος της συνεδρίασης ανέφερε επί λέξει: «Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας, δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα για τα εργασιακά». Ερώτηση: «Αυτό σημαίνει ότι θα δηλώσετε “παρών”»; Απάντηση: «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα, αλλά και ότι δεν θα τα καταψηφίσουμε, άρα η Δημοκρατική Αριστερά θα δηλώσει “παρών”».

Σύμφωνα με επίμονες διαρροές από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η Αγίου Κωνσταντίνου επιμένει πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στη μικρή περιοχή του Μαξίμου, δεδομένου ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι απολύτως ελκυστική και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την τελική ψηφοφορία. Ο κ. Σαμαράς έχει πλέον τη δυνατότητα εάν και εφόσον το επιθυμεί να πιέσει, έτσι ώστε οι ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για αργότερα και όταν το επιτρέψουν ο συνθήκες. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο θα ικανοποιούσε όπως πληροφορείται η zougla.gr απολύτως την Αγίου Κωνσταντίνου. Παρόλα αυτά και μέχρι στιγμής, το Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών επιμένουν να καταθέσουν στη Βουλή για ψήφιση ένα και μόνο άρθρο Νόμου το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα συμπεριλαμβανομένων του πακέτου των 13,5 δις, των 89 μεταρρυθμίσεων και βεβαίως των ρυθμίσεων για ην αγορά εργασίας.

Η θέση αυτή του Μαξίμου και του Γιάννη Στουρνάρα αποτελούν την κατάληξη των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε πίεση, έτσι ώστε το να κατατεθεί ενιαίο και όχι με ξεχωριστά άρθρα, φοβούμενος την επέκταση των διαφαινόμενων διαρροών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου