Σάββατο, Αυγούστου 24

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΗΤΕΣ ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Νευρική κρίση με το ελληνικό χρέος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013, 09:20


Την ώρα που η ελληνική οικονομία, το ύψος του χρέους της χώρας αλλά και οι προοπτικές επίλυσης του ζητήματος με ή χωρίς «κούρεμα» αποτελούν το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Γερμανίας, η παγκόσμια οικονομική κοινότητα και η ελληνική κυβέρνηση επιχειρούν να προσεγγίσουν τον γόρδιο δεσμό, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται μια ξεκάθαρη προοπτική.

Ήδη το Βερολίνο και η Ευρωζώνη μιλούν πια ξεκάθαρα για ένα τρίτο πακέτο, μικρότερο από τα προηγούμενα, που θα χρειαστεί η Ελλάδα στα τέλη του 2014 για να καλύψει τις ανάγκες της. Άλλοι εμπειρογνώμονες, που εκφράζονται μέσα από τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων, μιλούν για «κούρεμα».

Υπάρχει και μια τρίτη ομάδα παραγόντων που κάνει λόγο για δραστική μείωση των επιτοκίων και εντυπωσιακή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ώστε να τα βγάλει πέρα η χώρα.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 321 δισ. ευρώ, όντας μεγαλύτερο από αυτό που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δις από τον Ιούνιο του 2012, οπότε ήταν 303 δισ. ευρώ.   zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου