Τρίτη, Αυγούστου 20

ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ


Ερντογάν: Το Ισραήλ υπέθαλψε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 15:49
Ads by Google  Την κατηγορία ότι το Ισραήλ υπέθαλψε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, εξαπέλυσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την χώρα ότι ευθύνεται για την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτό; Το Ισραήλ», δήλωσε στην Άγκυρα στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν ανέπτυξε τη θέση του υποστηρίζοντας πως, στη διάρκεια ενός φόρουμ στη Γαλλία, πριν από τις εκλογές του 2012 που οδήγησαν στην εξουσία τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Μόρσι, «ο ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης και ένας Εβραίος διανοούμενος είχαν χρησιμοποιήσει αυτή τη διατύπωση: "Ακόμη κι αν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κερδίσουν τις εκλογές, δεν θα βγουν νικητές, διότι η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες"»

Η Τουρκία έχει καταδικάσει την καθαίρεση του προέδρου Μόρσι αντιδρώντας έντονα στην καταστολή από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας των συγκεντρώσεων υποστήριξης του ισλαμιστή προέδρου.


Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου