Κυριακή, Ιουνίου 22

ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Έτσι μετέφεραν την ηρωίνη στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 22/06/2014 - 16:14
Τελευταία δημοσίευση: 16:21Κοινωνία
Έτσι μετέφεραν την ηρωίνη στην Ελλάδα
Έτσι μετέφεραν την ηρωίνη στην Ελλάδα

Σε εγκαταλελειμμένα κοτέτσια στην περιοχή του Κορωπίου βρέθηκε από τους άνδρες του λιμενικού είναι νέα ποσότητα μαμούθ ηρωίνης.
Τα ναρκωτικά στην Ελλάδα συμφώνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, τόσο αυτά που εντοπιστήκαν χθες από το λιμενικό όσο και εκείνα που βρέθηκαν στη βίλα του εφοπλιστή στη Φιλόθεη και σε αποθήκη στο Κορωπί, φέρεται πως μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Νουρ 1», σημαίας Τόνγκο.
Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει σε μια Ελληνίδα που έχει συλληφθεί και κατοικεί στην Αργυρούπολη  και φαίνεται ως διαχειρίστρια συγκεκριμένης ναυτιλιακής εταιρείας.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως το πλοίο είχε αποπλεύσει στα τέλη Απριλίου από το λιμάνι της Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενώ στις αρχές Μαΐου σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά του Ομάν μεταφορτώθηκαν από λάντζα τα ναρκωτικά.
Το «Νουρ 1» έφτασε στην Ελευσίνα για επισκευές στις 7 Ιουνίου ενώ κατά το ταξίδι στη χώρα μας ο καπετάνιος δήλωσε μηχανική βλάβη και για αυτό κατέπλευσε πλησίον ναυπηγείου.
Οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του Λιμενικού ανέφεραν πως από την Ελευσίνα η ηρωίνη μεταφέρθηκε με φορτηγό που είχε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δυο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη του εφοπλιστή στη Φιλοθέη.
Όμως μετά την πρώτη επιχείρηση του Λιμενικού σε Φιλόθεη και σε Κορωπί όπου βρέθηκε περισσότερος από ένας τόνος ηρωίνης τα ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος αποφάσισαν να μεταφέρουν την ηρωίνη στα εγκαταλελειμμένα κοτέτσια στο Κορωπί ώστε να μην εντοπιστούν.
Όμως η χθεσινοβραδινή επιχείρηση  των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού στο δεξαμενόπλοιο ανοιχτό της Ελευσίνας τους έδωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να βρουν και την νέα ποσότητα μαμούθ που θα προωθούνταν στην Ευρώπη  αλλά και στην Ελλάδα.
Αυτό που δηλώνουν κατηγορηματικά πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στο enikos.gr είναι πως «υπάρχει άμεση σύνδεση των πρώτων συλληφθέντων με τους χθεσινοβραδινούς, αυτό που αναζητούμε είναι το πώς λειτουργούσε το δαιδαλώδες κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ηρωίνης».

Δήλωση Βαρβιτσιώτη

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά “Για τη χθεσινή νέα επιτυχία εντοπισμού και κατάσχεσης ενός ακόμη τόνου ηρωίνης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα και στα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση.
Σας τα μεταφέρω από τον Πρωθυπουργό, σας τα εκφράζω εγώ προσωπικά και βέβαια όλος ο ελληνικός λαός. Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν.
Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του. Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίζει να συνεργάζεται με όλες τις διεθνείς αρχές για την αντιμετώπιση της μεγάλης υπόθεσης που λέγεται λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία. Τέλος, θα ήθελα να μεταφέρω ξανά ότι, τα στελέχη του Λ.Σ. έχουν τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και, παράλληλα την απεριόριστη συμπαράστασή του σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο επιτελούν”.  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου