Πέμπτη, Ιουλίου 17

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Για πέντε ώρες θα σταματήσουν οι Ισραηλινοί τον βομβαρδισμό της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: 16/07/2014 - 23:41
Τελευταία δημοσίευση: 00:08Διεθνή
Για πέντε ώρες θα σταματήσουν οι Ισραηλινοί τον βομβαρδισμό της Γάζας
Για πέντε ώρες θα σταματήσουν οι Ισραηλινοί τον βομβαρδισμό της Γάζας
Ο ισραηλινός στρατός θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας για πέντε ώρες αύριο Πέμπτη, προσφέροντας ένα «ανθρωπιστικό παράθυρο» ώστε οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα να μπορέσουν να ανεφοδιαστούν, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση.
Ο στρατός «θα προσφέρει ένα ανθρωπιστικό παράθυρο αύριο Πέμπτη 17η Ιουλίου. Από τις 10:00 ως τις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο στρατός θα αναστείλει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και τα πλήγματα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο έχει στόχο να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας να ανεφοδιαστεί», συνεχίζει ο στρατός.
Παρόλα αυτά προειδοποιεί ότι αν «η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις επωφεληθούν αυτού του ανθρωπιστικού παραθύρου ο στρατός θα απαντήσει αυστηρά».
Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, επεσήμανε η ίδια πηγή.
Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι τις επιδρομές του μετά το πέρας της προσωρινής εκεχειρίας και ζητεί από τους κατοίκους πολλών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να μην επιστρέψουν στα «σπίτια τους μετά τις 15:00».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου