Παρασκευή, Νοεμβρίου 18

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

Επί τάπητος η εκταμίευση της έκτης δόσης και το νέο πακέτο βοήθειας

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Παρασκευή
το κλιμάκιο της τρόικας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2011 23:20
Web-Only
Στην Αθήνα επιστρέφουν την Παρασκευή οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, για την ολοκλήρωση των συζητήσεων που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ, και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισ. ευρώ. Οι Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (EKT) θα ξεκινήσουν τον κύκλο επαφών τους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ έχουν ζητήσει ραντεβού και από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε τεχνικό επίπεδο ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου τα στελέχη της τρόικας θα εξετάσουν τον Προϋπολογισμό αλλά και την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Η τρόικα θα ενημερωθεί για τον προϋπολογισμό του 2012, για τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης συνεργασίας και για τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες για να ψηφιστούν από την Βουλή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) για το οποίο η κυβέρνηση θα παράσχει αναλυτικές πληροφορίες και θα ενημερώσει το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ για την πορεία των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου