Σάββατο, Νοεμβρίου 19

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Επαφές Παπαδήμου σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο

Την πρώτη του «έξοδο» πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο έλληνας πρωθυπουργός

Την πρώτη του έξοδο στην Ευρώπη ως πρωθυπουργός ετοιμάζει ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αναχωρεί τη Δευτέρα για τις Βρυξέλλες, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο.



Ο κ.Παπαδήμος θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Θα προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν τόσο από το Μνημόνιο, όσο και από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παράλληλα, θα δώσει διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών που είχε αρχίσει να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.

«Αγκάθι» στις συνομιλίες του κ.Παπαδήμου με τους ευρωπαίους αξιωματούχους φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βέτο του Αντώνη Σαμαρά στην έγγραφη δέσμευση που ζητούν οι Βρυξέλλες ότι αποδέχεται τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, έδωσε οδηγίες στους υπουργούς να χρησιμοποιούν γλώσσα ειλικρίνειας, αποφεύγοντας την καταστροφολογία. Ζήτησε, επίσης, να εφαρμοστεί το κυβερνητικό έργο με παραμερισμό των αντιπαραθέσεων για το πώς φτάσαμε στην κρίση. tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου