Τρίτη, Νοεμβρίου 29

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΜΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Απολογείται ο Εφραίμ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011, 13:04
H ώρα της κρίσης της Δικαιοσύνης έφθασε για τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος άρχισε ν’ απολογείται το πρωί στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

Ύστερα από δύο προθεσμίες αλλά και το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Ρωσία, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε το πρωί την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βαρύνεται με σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Φέρεται ότι ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου και η απολογία του αναμένεται να ξεπεράσει σε διάρκεια αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος απολογήθηκε επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο μοναχός Αρσένιος αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ αναμένεται να κλείσει η ανάκριση, που διενεργεί η κα Καλού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.  zoygla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου