Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Παπαδήμος: "Ναι στις εγγυήσεις αλλά οι αρχηγοί θα αποφασίσουν πώς»

Παπαδήμος: "Ναι στις εγγυήσεις αλλά οι αρχηγοί θα αποφασίσουν πώς»

«Μονόδρομος» για τον ελληνικό λαό είναι η παραμονή στο ευρώ, τόνισε σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες. Και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «απαραίτητη» την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών που ζητεί η Κομισιόν, ο κ. Παπαδήμος είπε αρχικά ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις και μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στη Βουλή.
Ωστόσο, τόνισε ότι είναι σημαντικό να δωθούν έγγραφες εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε πως οι ηγέτες των κομμάτων θα αποφασίσουν πώς θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.
Ο έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα, ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, προσθέτοντας ότι «προγραμματίζουμε δράσεις στο τομέα των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».
Ο πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου υπήρξε συναίνεση.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αρκεί και η Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει έναν ηράκλειο άθλο, αλλά έχει τις ικανότητες να τα καταφέρει», κατέληξε.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου