Τετάρτη, Ιανουαρίου 18

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 24 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ... ΑΡΝΗΘΗΚΕ

Στοιχεία που συγκλονίζουν αποκαλύπτει η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του καπετάνιου του «Costa Concordia»και της ιταλικής ακτοφυλακής, λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση του πλοίου! Στο μεταξύ, οι ελπίδες για τους 24 αγνοούμενους εξατμίζονται, ενώ ο καπετάνιος τέθηκε σε κατ’ οίκον...
περιορισμό.

Την ώρα που το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο έβαζε νερά και οι χιλιάδες επιβαίνοντες έβλεπαν τον Χάρο με τα μάτια, ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο αγνόησε την εντολή να γυρίσει στο πλοίο!

Οργισμένος, ο αξιωματικός της ιταλικής ακτοφυλακής, Γκρέγκορυ Ντε Φάλκο, ακούγεται να λέει στον Σκετίνο να ανέβει με την σκάλα στο πλοίο και να ελέγξει πόσοι άνθρωποι παραμένουν εκεί. 

Τι απάντησε ο καπετάνιος; Ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά μέσα στο σκοτάδι και πως μπορεί νασυντοντίσει την επιχείρηση διάσωσης από... την λέμβο στην οποία βρίσκεται!

Η συνομιλία επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες που λένε ότι ο Σεκτίνο εγκατέλειψε το μισοβυθισμένο πλοίο από τους πρώτους και όχι τελευταίος ως όφειλε.

Στο μεταξύ, δικαστής διέταξε την αποφυλάκισή του και τον έθεσε σε κατ’ οίκο περιορισμό, την ώρα που οι συγγενείς των 11 επιβεβαιωμένων νεκρών θρηνούν ακόμα και οι συγγενείς των αγνοουμένων βλέπουν τις ελπίδες να λιγοστεύουν... fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου