Δευτέρα, Ιανουαρίου 16

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία στους Αγανακτισμένους

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία στους Αγανακτισμένους
Για μόλις μερικές εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να ενώσουν τις φωνές τους και να βροντοφωνάξουν για τα μέτρα αιματηρής λιτότητας, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για μία νέα σειρά κινητοποιήσεων, η αστυνομία επέδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά και επενέβη, καταστέλλοντας την ειρηνική διαδήλωση.

Η επάνοδος των εξοργισμένων πολιτών στην πλατεία συνοδεύτηκε από τραυματισμό ενός πολίτη, τρεις προσαγωγές διαδηλωτών και αστυνομική βία άνευ λόγου και αιτίας. Ήταν προφανές ότι από τη στιγμή που έγινε το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, οι εντολές εκ των άνω ήταν σαφείς. Αστραπιαία καταστολή μιας διαμαρτυρίας των πολιτών για την Ελλάδα των μνημονίων, της εξαθλίωσης, της ανεργίας.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περισσότεροι από 700 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, που δεν έχουν τελειωμό, και για τη σκληρή κυβερνητική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό.

Στις 17:40 έκλεισε η Λεωφόρος Αμαλίας, ενώ στο σημείο έφθασαν περίπου 30 μοτοσικλετιστές. Λίγο πριν από τις 19:00 σημειώθηκε η πρώτη ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Μάλιστα, διμοιρίες περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και προσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο από τη Λ. Αμαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πολίτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Τραυματίας και προσαγωγές από την συμπλοκή "Αγανακτισμένων" και αστυνομικών.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου