Δευτέρα, Ιανουαρίου 16

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ


«Απειλείται η διάσωση της Ευρωζώνης»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 22:23
Με τον παραπάνω τίτλο, Είναι η εφημερίδα «Λε Μοντ» η οποία αναφέρεται στην αποδυνάμωση που υφίσταται η ευρωζώνη με την υποβάθμιση των εννέα χωρών από τον οίκο S&P, τη στιγμή μάλιστα που έχει ανάγκη από 810 δισ. ευρώ.

«Χειρότερο ακόμη είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μέσα στο Μάρτιο εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές τις επόμενες ημέρες», γράφει η Μοντ.

Η εφημερίδα προέβλεψε ότι το EFSF θα έχανε το «τριπλό Α», λόγω της απώλειας της αξιοπιστίας των χωρών που το δημιούργησαν, της Γαλλίας και της Αυστρίας, που εγγυώνται το ένα τέταρτο της δυνατότητας δανεισμού, δηλαδή γύρω στα 440 δισ. ευρώ.

Με τίτλο «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής», σε άλλο άρθρο η «Μοντ» δημοσιεύει συνεντεύξεις δύο οικονομολόγων, του Ζαν Μαρκ Ντανιέλ και της Καρίν Μπερζέ, όπου υποστηρίζουν ότι το ουσιαστικό μήνυμα του οίκου S&P είναι ότι ακολουθούμε λάθος δρόμο.

«Η υποβάθμιση της Γαλλίας καλεί σε μια διόρθωση της οικονομικής πολιτικής» υποστηρίζουν.
«Δεν είναι δυνατή μια αναδιάταξη των δημόσιων οικονομικών χωρίς ανάπτυξη. Ας σταματήσουμε να θεωρούμε ότι η λιτότητα αποτελεί λύση», προσθέτουν οι αναλυτές.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου