Τετάρτη, Απριλίου 18

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΛΙ

Οι πρώτες επιθυμίες του Άκη από το κελί!

Οι πρώτες επιθυμίες του  Άκη από το κελί! : Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο κελί νούμερο 2, όπου είχε κρατηθεί και ο ηγούμενος Εφραίμ, βρίσκεται από το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο
Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο κελί νούμερο 2, όπου είχε κρατηθεί και ο ηγούμενος Εφραίμ, βρίσκεται από το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος -λίγο μετά τις 11- πέρασε το κατώφλι των φυλακών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος προσπαθούσε να δείχνει ήρεμος ενώ έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από κάποιους πολίτες που βρισκόταν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός χαιρέτησε με χειραψία έναν προς έναν τους αστυνομικούς της συνοδείας του και πέρασε την πόρτα των φυλακών.

Οι πρώτες ώρες του Άκη στο κελί

Ο πρώην υπουργός φέρεται να είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος και ζήτησε μόνο ένα ποτήρι νερό και τις φόρμες του.

Στη συνέχεια ζήτησε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της φυλακής, δηλαδή κάθε πότε μπορεί να τον επισκέπτονται οι δικοί του άνθρωποι και –φυσικά- οι δικηγόροι του. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη είναι το  επισκεπτήριο για συγγενείς και φίλους και καθημερινά για τους δικηγόρους του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει κινητό τηλέφωνο και μπορεί να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο μόνο με τηλεκάρτες.

Γιατί τα αποκαλούν και «κελιά VIP»


Το κελί του κ. Τσοχατζόπουλο είναι ουσιαστικά ημιυπόγειο και βρίσκεται κάτω ακριβώς από τα γραφεία των φυλακών.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα υπάρχουν τέσσερα κελιά συνολικά, ενώ δίπλα από τον κ. Τσοχατζόπουλο κρατούνται ο στρατηγός Ντερτιλής και επίορκοι αστυνομικοί. Πρόκειται για μια απομονωμένη πτέρυγα που προσφέρει προστασία από τους άλλους κρατούμενους.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα κελιά χαρακτηρίζονται και ως… «κελιά VIP» καθώς είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα και ενώ οι φυλακισμένοι αυτής της πτέρυγας προαυλίζονται  ξεχωριστά από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Τα κελιά αυτής της πτέρυγας διαθέτουν έως και τέσσερα κρεβάτια, τραπέζι και τηλεόραση, ενώ μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες των κρατουμένων, με την προϋπόθεση φυσικά να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα.

Επί του παρόντος, ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού μόνο με έναν μαύρο σάκο, δεν έχει ζητήσει κάτι.


Πηγή: δελτία Star και Alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου