Δευτέρα, Απριλίου 16

ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ

"Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο της κρίσης χρέους"

"Η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο της κρίσης χρέους" : «Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο μιας κρίσης χρέους που δεν έχει ξεπεραστεί» τόνισε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο μιας κρίσης χρέους που δεν έχει ξεπεραστεί» τόνισε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του  στην αυστριακή εφημερίδα «Φοραλμπέργκερ Νάχριχτεν», υποστήριξε ότι οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για την πορεία του προγράμματος στήριξης και μεταρρυθμίσεων της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, παρατήρησε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ήδη έχουν παρουσιάσει σαφή σημάδια βελτίωσης, ενώ για την Ιταλία και την Ισπανία υπογράμμισε ότι έχουν κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πλέον χρειάζεται να τους δοθεί χρόνος για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο μέλλον του ευρώ, ο Νοβότνι εμφανίζεται αισιόδοξος και τονίζει ότι το κοινό νόμισμα όχι μόνο θα υπάρχει και μετά από 5 ή περισσότερα χρόνια αλλά και χώρες όπως η Δανία και η Πολωνία θα βρίσκονται σε εντατικές συζητήσεις για την ένταξή τους.

Τέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Αυστρίας  αναφέρθηκε και στους οίκους αξιολόγησης επισημαίνοντα ςότι δεν έχουν χάσει την επιρρόη τους και έκρουσε το καμπανάκι για την επερχόμενη αξιολόγηση 110 ευρωπαϊκών τραπεζών του οίκου Moody’s στα τέλη Απριλίου.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου