Πέμπτη, Μαρτίου 20

ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

"Στοπ" από τη γερμανική κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: 19/03/2014 - 23:24
Τελευταία δημοσίευση: 05:10Διεθνή
Στοπ από τη γερμανική κυβέρνηση
"Στοπ" από τη γερμανική κυβέρνηση
Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την εκτέλεση μιας δημόσιας σύμβασης η οποία είχε ανατεθεί το 2011 από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη γερμανική εταιρεία Rheinmetall για την κατασκευή ενός προσομοιωτή μάχης, η παράδοση του οποίου κρίνεται απαράδεκτη από το Βερολίνο υπό το φως της στρατιωτικής κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας.
«Η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί την εξαγωγή του κέντρου προσομοίωσης μάχης στη Ρωσία απαράδεκτη υπό τις παρούσες συνθήκες», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε μια τοποθέτησή του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την επιχείρηση» η οποία κατασκευάζει το σύστημα αυτό και «προς το παρόν δεν προβλέπεται να γίνει καμιά τέτοια εξαγωγή».
Η συμβατική υποχρέωση της Rheinmetall ήταν να παραδώσει στρατιωτική τεχνολογία αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί ένα κέντρο προσομοίωσης μάχης.
Η εταιρεία Rheinmetall είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι σκόπευε να ολοκληρώσει την παράδοση του εξοπλισμού, ο οποίος της είχε παραγγελθεί από τη Ρωσία πριν από δύο χρόνια. Η επιχείρηση διευκρίνισε ότι δεν εκκρεμούν άλλες παραγγελίες από τη Ρωσία ή από την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου