Δευτέρα, Μαρτίου 17

ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν

Πρώτη καταχώρηση: 17/03/2014 - 00:24
Τελευταία δημοσίευση: 02:03Διεθνή
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Πούτιν
Για απόλυτη συμφωνία του δημοψηφίσματος της Κριμαίας για την ένωσή της με τη Ρωσία με το διεθνές δίκαιο έκανε λόγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Μπαράκ Ομπάμα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την αποτυχία των αρχών του Κιέβου να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων της Ουκρανίας.
Τονίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στην ανικανότητα ή την απροθυμία των σημερινών αρχών στο Κίεβο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία εκ μέρους εθνικιστικών και ριζοσπαστικών ομάδων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση και τρομοκρατούν πολίτες, περιλαμβανομένου του ρωσόφωνου πληθυσμού».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας εξαιτίας της βίας, την ευθύνη για την οποία οι αρχές της Ουκρανίας επιρρίπτουν σε φιλορωσικές ομάδες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το ρωσικό κοινοβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία των ρώσων συμπατριωτών στην Ουκρανία.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι, παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.   enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου