Παρασκευή, Μαρτίου 21

ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

Οργισμένοι οι συγγενείς των επιβατών του Boeing

Πρώτη καταχώρηση: 21/03/2014 - 16:16
Τελευταία δημοσίευση: 16:16Διεθνή
Οργισμένοι οι συγγενείς των επιβατών του Boeing
Οργισμένοι οι συγγενείς των επιβατών του Boeing

Οι συγγενείς των κινέζων επιβατών του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου εξέφρασαν σήμερα την οργή τους όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πεκίνο με εκπροσώπους των μαλαισιανών αρχών, τους οποίους κατηγορούν ότι κωλυσιεργούν.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου, ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα με μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών να απαιτούν από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους να σηκωθούν όρθιοι για να συστηθούν.
«Θέλαμε να σας δούμε τις πρώτες 24 ή 48 ώρες (μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους), κάτι που θα είχε απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε αυτές τις τελευταίες 13 ημέρες», δήλωσε ένας από τους συγγενείς απευθυνόμενος στους αξιωματούχους.
Φωνές και αποδοκιμασίες συνόδευαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που εστάλησαν στο Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα, δύο αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πιλότος Μπόινγκ 777.
«Το αεροπλάνο έκανε αναστροφή, όμως το αρνιόσασταν και γι’ αυτό χάσατε πολύ χρόνο», κατήγγειλε ένας άλλος συγγενής.
Στο Boeing επέβαιναν 153 Κινέζοι, σε σύνολο 227 επιβατών, όταν αυτό εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο.
Πολλοί μεταξύ των συγγενών των κινέζων επιβατών είναι πεπεισμένοι ότι η εξαφάνιση του Boeing εξηγείται από μια «συνωμοσία» που εξύφανε η Μαλαισία.
«Λίγη σημασία έχουν οι λόγοι (της εξαφάνισης), θα ήταν δυνατό η μαλαισιανή κυβέρνηση να ξεχάσει το μίσος της και τα συμφέροντά της και να αφήσει τους αγαπημένους μας να επιστρέψουν σπίτι τους;», διερωτήθηκε η μητέρα ενός εξ αυτών, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Άλλοι συγγενείς αναφέρονται στην πιθανότητα να υπήρξε δολιοφθορά στο Boeing για πολιτικούς λόγους.   enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου