Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

Τον Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Πρώτη καταχώρηση: 07/10/2015 - 14:15
Τελευταία δημοσίευση: 14:15Πολιτική
Τον Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος στην κυβέρνηση .
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Ο κ. Κατρούγαλος ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.
Επίσης, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε επίσης
Οι στόχοι της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου