Δευτέρα, Οκτωβρίου 26

Άρθρο βόμβα του Βαξεβάνη: “Ποιός από την Εισαγγελία καλύπτει το Βενιζέλο”;

.
Με ένα άρθρο φωτιά ο γνωστός δημοσιγράφος Κώστας Βαξεβάνης, στρέφει τα πυρά του κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου προκαλώντας σεισμό στην εισαγγελία Αθηνών. Ποιος μέσα από την εισαγγελία καλύπτει τον Βενιζέλο; Γιατί δεν διώκεται για τα απτά κακουργήματα που έχει διαπράξει; Γιατί δεν μπορούν να τον ακουμπήσουν; Ακολουθεί το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου όπως δημοσιεύεται Κουτί της Πανδώρας:
Το Νοέμβριο του 2014, πριν από ένα χρόνο δηλαδή, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (εδώ η μήνυση). Όπως είχα δημοσιοποιήσει, η μήνυση ήταν η απάντηση στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και την κάλυψη του Βενιζέλου από το πολιτικό σύστημα. Η μήνυση αφορούσε την περίοδο που ο Βενιζέλος δεν ήταν υπουργός και κατείχε τη λίστα Λαγκάρντ, δεν καλυπτόταν δηλαδή από το νόμο που έφτιαξε ο ίδιος. Ήταν απλώς βουλευτής, άρα η Εισαγγελία έπρεπε να εξετάσει τη μήνυση και αν ήταν βάσιμη να τη διαβιβάσει στη Βουλή.
Η βασιμότητα της μήνυσης στηριζόταν σε δύο πραγματικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Πρώτο: ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε παραδεχθεί δημόσια πως είχε τη λίστα Λαγκάρντ αφού είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο. Τη λίστα αυτή παρέδωσε στις 2 Οκτωβρίου του 2012 στο γραφείο του Σαμαρά μετά από συνέντευξη του Στουρνάρα στην οποία έlεγε πως ουδέποτε παρέλαβε λίστα από τον προκάτοχό του Βενιζέλο.
Δεύτερο: Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παρέπεμψε σε δίκη τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο βούλευμα  3/2014 , το usb που περιείχε τη λίστα, χαρακτηρίζεται ως δημόσιο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου