Τρίτη, Ιουλίου 5

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ


Αυστραλός ακτιβιστής κρατείται από το Λιμενικό Σώμα;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011, 14:15
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ερευνά πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας Αυστραλός, ονόματι Michael Coleman, που επέβαινε σε πλοίο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συνελήφθη από το Λιμενικό Σώμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όταν προσπάθησε να το εμποδίσει να απαγορεύσει τη μετάβαση σκάφους στη Γάζα.

Ο Αυστραλός επέβαινε στο πλοίο «Tahrir», με σημαία Κομόρες. Στο ίδιο πλοίο βρίσκεται και η πρώην Αυστραλή γερουσιαστής των Πράσινων στη Νέα Νότια Ουαλία, Sylvia Hale.

Παράλληλα, μία Αυστραλή ακτιβίστρια, η Jennifer Killen, δήλωσε ότι ο Michael Coleman με ένα καγιάκ εμπόδιζε το σκάφος του Λιμενικού. Ο ίδιος, κατά τις καταγγελίες, τελεί υπό κράτηση και το αυστραλιανό Υπουργείο Εξωτερικών ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι ύστερα από επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του «Tahrir», το πλοίο τελικά επέστρεψε στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, ρυμουλκούμενο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Στο συγκεκριμένο πλοίο επιβαίνουν 43 άτομα από Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Καναδά. Είναι το δεύτερο πλοίο που ακινητοποιεί το Λιμενικό Σώμα, επειδή αγνόησε την υπουργική απόφαση για απαγόρευση απόπλου. Την Παρασκευή, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος σταμάτησαν το υπό αμερικανική σημαία πλοίο, «Audacity of Hope», το οποίο απέπλευσε από το Πέραμα με προορισμό τη Γάζα.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Ελλάδα, αν και έχει επιβάλει απαγόρευση στον απόπλου για τη Γάζα, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την «άμεση» αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, μια πρωτοβουλία που βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης με τις θέσεις της διεθνούς κοινότητας και του Κουαρτέτου.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011, 14:15       zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου