Τετάρτη, Ιουλίου 13

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δίκες-εξπρές για πολιτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011, 12:37
Επί τάπητος τίθεται το ζήτημα της διαφθοράς των πολιτικών προσώπων στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ξεκίνησε το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, εισηγείται νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει δίκες-εξπρές για πολιτικούς και διοικητές δημοσίων οργανισμών που βαρύνονται για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο χαρακτηρισμός «εξπρές» αφορά στη μείωση του χρόνου διάρκειας της προκαταρκτικής έρευνας στους δύο μήνες, αλλά και στην αντίστοιχη συρρίκνωση του χρόνου της ανάκρισης στους τέσσερις μήνες. Επιπλέον, καταργείται η έκδοση βουλεύματος και όλες οι υποθέσεις που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία θα οδηγούν σε δίκη μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών το μέγιστο.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές, στο εν λόγω σχέδιο νόμου δεν θα υπάρχει ρύθμιση για αδικήματα που υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε εκδίκαση υποθέσεων, στις οποίες πολιτικά πρόσωπα θα έχουν εμπλοκή σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.   zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου