Τετάρτη, Μαΐου 21

ΠΟΙΟΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψαρεύει» ψήφους σε αντιμνημονιακούς και «αντάρτες»
-Στοίχημα για την Κουμουνδούρου ο δήμος Αθηναίων και η περιφέρεια Αττικής -Ποιοι εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν προς Δούρου και Σακελλαρίδη
Τη στρατηγική που θα τους οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη – τουλάχιστον στην Αττική και την Αθήνα – καταστρώνουν στην Κουμουνδούρου, ως προς τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στοχεύοντας παράλληλα και σε μια ευρεία νίκη στις Ευρωεκλογές.
Η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο, όμως στη δεύτερη μάχη αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να καταγράψουν σημαντικά ποσοστά που θα τους οδηγήσουν σε μια μεγάλη νίκη.
Ειδικά για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο δεύτερος γύρος αντιμετωπίζεται ως «η μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό διότι, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η Ρένα Δούρου μπορεί να κερδίσει τον Γιάννη Σγουρό, ιδιαίτερα εάν η μάχη ενόψει του δευτέρου γύρου πολιτικοποιηθεί και οι πολίτες της Αττικής κληθούν να ψηφίσουν επί του διπόλου «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο».
Αισιοδοξία, πάντως, επικρατεί και για τη μάχη της Αθήνας. Ο κ. Σακελλαρίδης, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, μπήκε στον Β' γύρο και διεκδικεί την δημαρχιακή έδρα έχοντας πολλές πιθανότητες.
Στην Κουμουνδούρου ωστόσο δεν τρέφουν αυταπάτες και γνωρίζουν καλά πως για να πάρουν την πρωτιά πρέπει να αναζητήσουν ψήφους και από άλλες... δεξαμενές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει κυρίως στην αντιμνημονιακή ψήφο, δηλαδή στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ακόμη και ορισμένων της Χρυσής Αυγής.
sakelaridis-tsipras-dourou
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επωφεληθεί και από την ψήφο των γαλάζιων “ανταρτών”. Όπως εκτιμούν, υπάρχουν ψήφοι που στην κάλπη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον α’ γύρο κατευθύνθηκαν σε «γαλάζιους» αντάρτες και την επόμενη Κυριακή, είναι πιθανό να μετατραπούν σε «ροζ» βόλια».
Παρά τη στήριξη που έχουν παράσχει από τη Ν.Δ στον Γ. Καμίνη, το κόμμα ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να συλλέξει ψήφους τόσο από εκεί όσο και και από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ αλλά και από όσους επέλεξαν τον Ν. Καλαμάνη.
Μέχρι στιγμής όμως τα υπόλοιπα κόμματα δεν δείχνουν “όρεξη” να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ στις επαναληπτικές εκλογές. Ήδη, ο Περισσός έχει διαμηνύσει στους ψηφοφόρους του πως πρέπει να επιλέξουν είτε το λευκό είτε την αποχή και να ρίξουν το βάρος τους μόνο στην ψήφο των Ευρωεκλογών. Παράλληλα, “μούδιασμα” προκάλεσε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή δήλωση του υποψηφίου των ΑΝ.ΕΛ. για την περιφέρεια Αττικής κ. Παύλου Χαϊκάλη, ότι το κόμμα του δεν μπορεί «να γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Στην Περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει εισιτήριο για τον β’ γύρο σε: Αττική ( Ρ. Δούρου), Ιόνια ( Θ. Γαλιατσάτο), Πελοπόννησο ( Ο. Βουδούρη) και Στερεά ( Β. Αποστόλου). Στους δήμους η μάχη θα δοθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ σε 24 περιοχές.
Διαβάστε επίσης: 
Liberation: «Έφτασε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ευρωεκλογές 2014 - Ο Αλέξης Τσίπρας... πετάει! (pic)
Τσίπρας: Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου