Πέμπτη, Μαΐου 22

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος

Πρώτη καταχώρηση: 22/05/2014 - 21:30
Τελευταία δημοσίευση: 21:30Πολιτική
Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος
Τσίπρας: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος

 «ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος» είναι το μεγάλο δίλημμα της κάλπης είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στην Ομόνοια.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη Νίκη, για μια Ιστορική Νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι  ο λαός μπορεί να ξαναπάρει το μέλλον στα χέρια του, «κλείνοντας την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου., στην παλιά Ελλάδα».
«Την Κυριακή ο λαός μας, γράφει Ιστορία. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου. Ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν. Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες. Τώρα καλείται να ανταποκριθεί στο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Να ενώσει τη φωνή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Αφήνοντας στη σκόνη του χρόνου τον κύριο Σαμαρά και το κύριο Βενιζέλο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα είπε ότι πρέπει να μπει τέλος στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς.
«Κατώτατος μισθός 751 ευρώ για όλους»
«Για να ανοίξουμε το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια: Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους. Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους. Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.  Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.  Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής.  Αναβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία και τη δημόσια εκπαίδευση» τόνισε.

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που κυβέρνησε το τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, υπό τη στήριξη  ολόκληρου του τραπεζικού και μιντιακού  κατεστημένου, άφησε μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, ξεκρέμαστο στις άγριες διαθέσεις της κας Μέρκελ. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες» ανέφερε.
«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στη πραγματικότητα, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη, την ίδια ώρα που ισχυριζόταν ότι την κράτησαν στο ευρώ.  Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη. Γιατί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% για τους νέους. Σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί μισθοί. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοια ανθρωπιστική κρίση. Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα» υπογράμμισε.
Γι’ αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων οι Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές, στέλνουμε το «μήνυμα ότι οι λαοί θα διώξουν τη τρόικα από την Ευρώπη και θα νικήσουν τα σχέδια των ισχυρών για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση».
«Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ. Που δεν έγινε το Μάη του 2010, για το πρώτο μνημόνιο. Που δεν έγινε το Μάρτη του 2012 για το δεύτερο Μνημόνιο.  Θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίθεση σε Σαμαρά
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων του κυρίου Σαμαρά, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο»
«Ποιος αλήθεια είναι ο λαϊκιστής;» διερωτήθηκε, «εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009. Ο κος Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014».
«Αλλά ο λαός μας δεν είναι κορόιδο κύριε Σαμαρά, έχει και μνήμη και γνώση. Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας.  Θυμάται ότι τον εξαπατήσατε και μόλις πετύχατε το στόχο σας, καθαρίσατε με ένα «ουδείς αναμάρτητος, μπροστά στη κα Μέρκελ», συμπλήρωσε.
«Ο κ. Σαμαράς κρύβεται. Κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ.Κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου. Κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8. Κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ. Δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες», είπε ο κ. Τσίπρας.
Για την Χρυσή Αυγή
«Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου. Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδω για να ενώσει το λαό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κου Σαμαρά» πρόσθεσε.

 «Την Κυριακή τελειώνουμε τη λιτότητα στην Ελλάδα.  Κάνουμε το πρώτο κρίσιμο βήμα για να τελειώσει και στην Ευρώπη.  Βάζουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε τη δημοκρατία. Για να οικοδομήσουμε τη δική μας Ευρώπη.  Σας ζητώ να δώσετε την Κυριακή μια ώρα από τη ζωή σας.  Μια ώρα μόνο. Να πάτε στις κάλπες, για ν’ αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα.  Μπορείτε να εμπιστευθείτε ξανά τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο; Οι οποίοι τολμούν να διαφημίζουν τη σταθερότητα του δήθεν «success story», τη στιγμή που κάθε ελληνική οικογένεια ζει τη δυστυχία της;  Πιστεύετε ότι από τη Δευτέρα, αν εσείς δεν τους σταματήσετε με την ψήφο σας την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική;» τόνισε.

«Ό,τι κι αν ψηφίζατε μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ψηφίστε δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλλαγή. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη. Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν.  Και στις 26 αρχίζουμε μαζί  μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και του λαό μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι αυτή η συγκέντρωση στέλνει το μήνυμα της νίκης.  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου