Τρίτη, Μαΐου 31

Ο ΚΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΗΠΟΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΕ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ


Εν βρασμώ το ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 11:01


«Κηπουρό του πρωθυπουργού» αποκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστος Πρωτόπαπας τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Έντονη κριτική άσκησε η Άννα Διαμαντοπούλου στη Μαρία Δαμανάκη. Ματαιώθηκαν οι κομματικές διαδικασίες στην Ιπποκράτους λόγω του αναβρασμού που επικρατεί στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, εξαιτίας του νέου μνημονίου.

«Εύθραυστη κατάσταση στη χώρα» διαπιστώνει ο βουλευτής και μάλλον, στο άμεσο μέλλον, υπερδιαχειριστής στο Υπουργείο Οικονομικών. Αριθμός βουλευτών απειλεί να καταψηφίσει ή να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή.

Αυτή είναι η πολιτική εικόνα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο έχει «προσβληθεί» από τον ιό των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος. Κομματικά στελέχη και βουλευτές αντιλαμβάνονται πως κόμμα και κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εισήλθαν στην κρισιμότερη φάση της πολιτικής τους επιβίωσης από το 1974.

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά υπουργού της κυβέρνησης προέβη τη Δευτέρα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του κατά υπουργού εξωτερικών. Η επίθεση αυτή και μάλιστα με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα που δεν συνηθίζονται, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Δρούτσα «διορισμένο» και μη εκλεγμένο, αλλά και έστρεψε τα πυρά κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πώς ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να τοποθετεί τον «κηπουρό του» σε θέση υπουργού. Η διένεξη άρχισε διά ασήμαντον αφορμή, γεγονός που χαρακτηρίζει την ψυχολογική κατάσταση των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών την περίοδο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου