Τρίτη, Μαΐου 24

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

"Στάση πληρωμών εάν δεν πάρουμε την 5η δόση"

"Στάση πληρωμών εάν δεν πάρουμε την 5η δόση"

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή  του Α. Παπαχελά, «Νέοι Φάκελοι», στην τηλεόραση του «Σκάι».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο να μην εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι τότε θα κατεβάσουμε ρολά και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών!

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι δεν έχει αμφιβολία ότι θα «κλείσει»  θετικά η διαπραγμάτευση, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο δύσκολη, επειδή η τρόικα πλέον δε βλέπει μόνο το τι έχει γίνει, αλλά και το τι θα γίνει στο μέλλον.

Η χώρα βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο, παραδέχτηκε επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στους «Φακέλους» λίγες ώρες μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού και την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων.

«Η χώρα παλεύει για την επιβίωση της», ανέφερε. Εντύπωση  προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε απειλή εξόδου από το ευρώ, συμπλήρωσε: «από την στιγμή που είναι θέμα συζήτησης σε διάφορους κύκλους (όχι στο πλαίσιο ηγετών), μην το υποτιμάτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου