Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΜΟΜΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΤΣΙΠΡΑ

Τσίπρας: "Κύριε Βενιζέλε συνταγματολόγος είστε, όχι συνταγματάρχης"!

Τσίπρας: "Κύριε Βενιζέλε συνταγματολόγος είστε, όχι συνταγματάρχης"!
Η επίκληση του δραματικού παραδείγματος της κρίσης στην Αργεντινή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην Βουλή καθώς και την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσήλθε στην Ολομέλεια και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής «να καλέσετε τον υπουργό των Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να έρθει στην Αίθουσα να μας εξηγήσει τι εννοεί, τι εννοούσε, ποιον απειλεί λέγοντας ότι κρίση είναι η Αργεντινή που θα έρθει αν δεν εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.

»Στην Αργεντινή την κρίση αυτή την δημιούργησε το ΔΝΤ και η πολιτική του και εδώ τις πολύ σοβαρές αυτές κοινωνικές εντάσεις τις δημιουργούν αυτές οι πολιτικές επιλογές. Αυτές λοιπόν οι βαρύτατες απειλές που παρόμοιες ακούσαμε λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου όταν ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε -προφανώς στους Βουλευτές της πλειοψηφίας- ή ψηφίζετε ή τανκς.

»Αυτές οι απειλές είναι πολύ βαριές να ακούγονται και μάλιστα έξω από την Προεδρία της Δημοκρατίας και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είστε, κύριε Σαχινίδη, μια πανικόβλητη κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση αδίστακτη, κυνική και επικίνδυνη για το λαό μας και τη δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον κ. Τσίπρα απάντησε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στην συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι «κανένας Έλληνας πολίτης δεν απειλείται και δεν θα έπρεπε να νιώθει ότι απειλείται», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα υποκύψουμε σε τέτοιους πειρασμούς και θα σεβόμαστε πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Λίγο μετά προσήλθε στην αίθουσα ο κ. Βενιζέλος και αφού ενημερώθηκε για τις βαρύτατες μομφές του κ. Τσίπρα είπε: «Έχω απέναντι στον ελληνικό λαό την θεμελιώδη υποχρέωση της απόλυτης ειλικρίνειας. Αυτό που γνωρίζω οφείλω να το πω στον λαό. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για σιωπές ούτε για εξωραϊσμούς, ούτε για μετάθεση κρίσιμων απαντήσεων στο μέλλον. Τώρα είναι η στιγμή των αποφάσεων τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας».

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο ότι «το τελευταίο διάστημα αρέσκεται σε μονολόγους στρατιωτικής ορολογίας, όπως πόλεμος, ασύμμετρες απειλές, στρατιωτική πειθαρχία κλπ.». Και του είπε: «Κύριε Βενιζέλο, συνταγματολόγος είστε και όχι συνταγματάρχης. Με ποιον έχουμε πόλεμο; Με την τρόικα; Μας είπατε ότι ευτυχώς που υπάρχει. Με τις αγορές; Υπακούτε πιστά τις εντολές θανάτου. Πόλεμο έχετε με την κοινωνία, τους μισθωτούς, τους άνεργους».

Όσον αφορά την Αργεντινή, έκανε λόγο για ατόπημα του κ. Βενιζέλου, επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή οδηγήθηκε στο απροχώρητο εξαιτίας των προγραμμάτων της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόστηκε, λέγοντας ότι «τα αποτυχημένα φάρμακα και συνταγές της Αργεντινής μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα». star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου