Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

0 σχόλια

Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ


Γράφει ο Στάθης Διομήδης
«Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία… το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό.
Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»
 
«Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ , «Ο άνθρωπος κάτω από το σοσιαλισμό» («The Soul of Man under Socialism» 1891).
Με δόσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση τα νέα απεχθή μέτρα. Για ακόμη μια φορά τα μέτρα στοχεύουν στην εξαθλίωση των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μικροεπιτηδευματιών.
Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος
με μια πρωτοφανή πολιτική δειλία εξαφανίζονται, και βγάζουν μόνο μια γραπτή ανακοίνωση για τα μέτρα του χάους που ετοιμάζονται να επιβάλλουν με δικτατορικές πρακτικές και φασιστικές νοοτροπίες. Βλέπετε ο στόχος των υπαλλήλων της τρόικας και κυβερνώντων της Ελλάδας είναι ένας και ξεκάθαρος. Λαϊκή εξαθλίωση, κοινωνική ανέχεια, φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το δόγμα τους είναι φόβος και τρόμος σε κάθε ψυχή.
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν ήλιο, νερό, ενεργειακές και πλουτοπαραγωγικές πηγές ενώ οι Αμερικάνοι συμβιβάζονται και με τις τουριστικές υποδομές… όσο για τις κρατικές επιχειρήσεις και τις στρατηγικές υποδομές θα τις μοιράσουν, εις υγείαν των κορόιδων.

Το να φορολογείς ανθρώπους με εισοδήματα που κυμαίνονται από 330 μέχρι 660 ευρώ τον μήνα ...δεν είναι απλώς απαράδεκτο, είναι άθλιο.

Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία…

…το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου