Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Ερώτηση Τσίπρα για τον έκτακτο φόρο και τα ακίνητα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 12:44
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα και τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, με την οποία καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντήσει «εάν θεωρεί την είσπραξη του φόρου μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και την προοπτική μαζικών αποκοπών νόμιμη και ηθική» και εάν προτίθεται να εξαιρέσει τις μικρές ιδιοκτησίες από τον τελευταίο φόρο.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί, επίσης, να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε συγκρότηση περιουσιολογίου για τις κινητές και ακίνητες περιουσίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και αν θα επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου, αντικαθιστώντας το με φόρο στις μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αν η εφαρμογή της εφεδρείας και οι απολύσεις στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα είναι νόμιμες και σύμφωνες με το Σύνταγμα και ποιες θα είναι επιπτώσεις αυτής της «βάρβαρης» πολιτικής στα ασφαλιστικά ταμεία, στην κατανάλωση και στα έσοδα του κράτους.

Με την επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με την πρόσδεση της χώρας στο άρμα των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου, έχει αποτύχει παταγωδώς» και ότι «η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν λέει να αντιληφθεί την εφιαλτική πραγματικότητα, μια και η τρόικα και οι δανειστές μας εξακολουθούν να κερδίζουν χρόνο και χρήμα εις βάρος της χώρας μας».

Κάθε δόση είναι στον «αέρα», εκτός κι αν η κυβέρνηση λάβει και άλλα σκληρά και επώδυνα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, είναι το ίδιο έργο που παρακολουθούμε εδώ και έναν χρόνο, λέει ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση αδύναμη και επικίνδυνη.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 13:03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου