Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μεγάλο κραχ λόγω της Ελλάδας "βλέπει" ο Σόρος

Μεγάλο κραχ λόγω της Ελλάδας "βλέπει" ο Σόρος
Ανυπολόγιστες επιπτώσεις από ένα νέο μεγάλο κραχ «βλέπει» ο γνωστός επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, εξαιτίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, συναρτήσει της αναποτελεσματικότητας στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο Σόρος θεωρεί πως οι Αρχές στη Γηραιά Ήπειρο έχουν χάσει τον έλεγχο της Ελλάδας και παραθέτει τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, τα οποία είναι τα εξής:

- Πρώτον, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να οδηγηθούν κατ' αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού Υπουργείου Οικονομικών στην Ευρωζώνη.

- Δεύτερον, οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση. «Η Ε.Κ.Τ. θα καθοδηγήσει τις τράπεζες, έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν» αναφέρει ο Σόρος.

- Τρίτον, η Ε.Κ.Τ. θα δώσει τη δυνατότητα σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο Σόρος τονίζει πως, επειδή η εγκαθίδρυση ενός Υπουργείου Οικονομικών θα πάρει χρόνο, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει τα κράτη-μέλη να προσφύγουν στην Ε.Κ.Τ., για να καλύψει το κενό. Ακόμη σύμφωνα με τον Σόρος θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα διακυβερνητική υπηρεσία που θα δώσει στο EFSF τη δυνατότητα να συνεργαστεί με την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης. «Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η γερμανική Βουλή και πιθανόν τα Κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών». zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου