Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Μέρκελ: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα

Μέρκελ: Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα
Τη βούληση της Γερμανίας για «μια ισχυρή Ελλάδα» εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ανάφερε δε ότι οι Έλληνες σηκώνουν μεγάλο βάρος και πληρώνουν για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται άμεσα. Υπάρχει «ισχυρή πολιτική βούληση» για αλλαγές στη χώρα μας, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπει η χώρα σε πορεία ασφάλειας.
Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι μπορεί, όμως και η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τόνισε η κ. Μέρκελ.
Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Γερμανία αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας και σημείωσε πως εκτός από περικοπές η Ελλάδα χρειάζεται και ανάκαμψη.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως «τα αναγκαία μέτρα» και αναγνώρισε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δύσκολες».
Το μεσημέρι η Άνγκελα Μέρκελ είχε επαινέσει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μιλώντας στη συνάντηση των γερμανών βιομηχάνων μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε επίσης, ότι η χώρα της θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έδωσε εκ νέου η κ. Μέρκελ κι επανέλαβε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίση χρέους για την αντιμετώπιση του οποίου ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναγνωρίζοντας ότι «δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε», η καγκελάριος τόνισε ότι τα «νέα πακέτα στήριξης είναι η λάθος απάντηση στην κρίση».
Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, όμως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από το επίσημο δείπνο με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αναγνωρίζει πως οι αδυναμίες του ενός είναι αδυναμία όλων, και η δύναμη του ενός είναι δύναμη όλων, τονίζοντας:

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα και μετά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τη βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για το task force, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ισχυρή, όπως είπε, πολιτική βούληση της κυβέρνησης για αλλαγές και πιστή τήρηση των μέτρων.

Επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση για το task force, γιατί, όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία για να μπορέσει να αναδείξει «τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για «κακοφωνία σε διεθνές επίπεδο» που δημιουργεί ανασφάλεια, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είπε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της «κάνει ό,τι μπορεί» και πως οι αποφάσεις «έδειξαν την αποφασιστικότητά μας σε συλλογικό επίπεδο».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου