Δευτέρα, Μαρτίου 26

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ

Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα "γεμίσει" τη χώρα η κυβέρνηση

Κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα "γεμίσει" τη χώρα η κυβέρνηση : Την κατασκευή τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μια από τις δέκα Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας θα προωθήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό


Την κατασκευή τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μια από τις δέκα Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας θα προωθήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο Υπουργικό Συμβούλιο ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν από τις εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες».

Επίσης, ανέφερε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013.
TA NEA .GR
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου