Πέμπτη, Μαρτίου 22

ΤΟ ΝΑΤ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ


Ελλάδα

Το ΝΑΤ δεν αναγνωρίζει τις οφειλές στον Οίκο Ναύτου


22/03/2012 | 16:21
Τελευταία Ενημέρωση:
16:21 22/03/2012


Δεν αναγνωρίζει το ΝΑΤ την οφειλή που του καταλογίζει ο Οίκος Ναύτου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της οποίας - σύμφωνα με τον Οίκο - ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤ δηλώνει αδυναμία να χρηματοδοτήσει περαιτέρω τον Οίκο Ναύτου καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Χρήστο Φωτίου, σε μία τέτοια περίπτωση οι συνταξιούχοι θα χάσουν χρήματα από τις συντάξεις τους.

Ο κ. Φωτίου δήλωσε πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες το ΝΑΤ επιχορηγεί κανονικά τον Οίκο Ναύτου με όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Ο κ. Φωτίου επισήμανε επίσης ότι τα φαρμακεία μπορούν να περιμένουν να αποζημιωθούν από τον Οίκο Ναύτου.

Έρευνα του ΣΚΑΪ καταγράφει εικόνες ντροπής και ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί έως και πέντε φορές η προσέλευση τους στο ταμείο.

Μάλιστα ο ΣΚΑΪ έχει στη διάθεση του έγγραφο του Οίκου με το οποίο ενημερώνει για τις καθημερινές ακραίες καταστάσεις που καταγράφονται χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση.

Διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις για τις παροχές, αλλά και τις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ, δόθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με εκπροσώπους του κλάδου.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Οίκου Ναύτου, δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση του νοσοκομείου, το οποίο δεν λειτουργεί επί σειρά ετών, καθώς και εργαστηρίων και υποδομών του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων. ΣΚΑΙ.GR
ΕκτύπωσηΑγαπημένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου