Τετάρτη, Ιουλίου 8

Τελική Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή για συμφωνία ή ρήξη

1 / 4 σελίδες
© Παρέχεται από: imerisia.gr Ολοκληρώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα είτε σε νέα συμφωνία με τους δανειστές είτε στο Grexit.
Ουσιαστικά δίνεται νέο περιθώριο στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα αποφασιστεί η οριστική λύση ή η έξοδος από το ευρώ. Θα είναι η τελική Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα με τη συμμετοχή και των 28 χωρών, γεγονός που προκάλεσε υπόνοιες ότι θα συζητηθεί έξοδος της Ελλάδας αν δεν υπάρξει συμφωνία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η κ. Μέρκελ μίλησε για διορία μέχρι την Πέμπτη για την κατάθεση προτάσεων από την Αθήνα όσο και ο Γιούνκερ που είπαν ότι μέχρι την Παρασκευή το πρωί στις 8.30 αναμένονται συγκεκριμένα σχέδια.
Πολύ δραματικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται ότι δόθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι δανειστές σε περίπτωση ρήξης και Grexit. Του είπαν δηλαδή ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και να προστατέψει με κάθε τρόπο το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου