Παρασκευή, Απριλίου 29

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Με ευρεία πλειοψηφία, η Βουλή ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

"Ναι" ψήφισαν 226 βουλευτές, "όχι" 9 βουλευτές και "παρών" 9 βουλευτές, ενώ υπήρξε ένα λευκό και 5 άκυρα. Συνολικά στην ψηφοφορία μετείχαν 250 βουλευτές, που σημαίνει ότι 24 βουλευτές δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή που χαράχτηκε με τις τοποθετήσεις που έγιναν στην Ολομέλεια.

Ο ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποχώρησαν από τη διαδικασία, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη της υπόθεσης.

Νωρίτερα, σε μια σκληρή τοποθέτηση από βήματος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για σκευωρία και προειλημμένες αποφάσεις. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για επιθέσεις λάσπης και ψεύδους που εξαπολύονται μαζικά και για πολλούς λόγους, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, προς το πρόσωπό του, και για "μια σειρά μύθους που έχουν εξαπλωθεί και δηλητηριάζουν και τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου