Σάββατο, Απριλίου 23

ΣΚΙΤΣΟ ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΑΣΧΑ 2011


Την ώρα που κάποιοι θα σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία στον κήπο τους, κάποιοι άλλοι θα στέκονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαγητό. Φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης στα συσσίτια των ιδρυμάτων στρέφονται μαζί με τους μετανάστες και χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και νέοι κάτω των τριάντα ετών με πτυχία και ξένες γλώσσες που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων, ώς και 30% έχει αυξηθεί φέτος σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στις μητροπόλεις και τα ιδρύματα για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή κάποια από τα βασικά έξοδα του σπιτιού.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι ανάμεσα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που περιμένουν στην ουρά ή στην τραπεζαρία της ενορίας τους για ένα πιάτο φαΐ είναι πολλοί πτυχιούχοι, οικογενειάρχες που ξαφνικά, στα σαράντα ή στα πενήντα τους χρόνια, έμειναν χωρίς δουλειά καθώς επίσης και πολλές ανύπαντρες μητέρες.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου