Σάββατο, Απριλίου 30

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Κλείδωσε η συμφωνία για το χρέος.
Ανοιγμα λογαριασμών και πόθεν έσχες για όλους.
Θα πάει φυλακή ο Ακης.
Σκληρό πόκερ με πρόωρες εκλογές.
 Το αντάρτικο της Λευκής μπλούζας του ΕΣΥ.
Οι έλληνες αλλάζουν άποψη για ΔΕΚΟ και μονιμότητα.
Αυτά είναι μερκά από τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφόρησαν σήμερα λόγω της αυριανής Πρωτομαγιάς.Και βέβαια θα πρέπει να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για όλους, και να γίνει αυστηρός έλενχος πόθεν έσχες, και να βρεθούν οι κλέφτες, και οι φοροφυγάδες, και να τους πάρουν τα κλεμμένα ,θα γίνει όμως ο σωστός έλενχος, θα δούμε.Αν ο Ακης είναι ένοχος, πρέπει να πάει φυλακή, δεν το συζητάμε καθόλου, και όποιος άλλος αποδειχθεί ότι εκμεταλεύτηκε την ψήφο του ελληνικού λαού και πλούτησε.Αντάρτικο της λευκής μπλούζας στο ΕΣΥ, όχι ρε παιδιά όσοι ασχολούνται με την υγεία θα πρέπει να σέβονται τον άνθρωπο,η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό ,κοινωνικό λειτούργημα, ας είναι προσεχτικοί, όσοι ασχολούνται με την υγεία.Σκληρό πόκερ με πρόωρες εκλογές, σίγουρα πρέπει να γίνουν, και θα γίνουν σύντομα,γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την πίεση της τρόικας, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει την λαική εντολή να πάρει και άλλα επώδυνα μέτρα που θα δώσουν την χαριστκή βολή στους μη έχοντες. Οι έλληνες αλλάζουν άποψη για την μονιμότητα και τις ΔΕΚΟ,καιρός ήταν να σκεφθούν οι νέοι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να φυλάνε κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο Δημόσιο.Αυτά τα πολύ λίγα έχω να σχολιάσω από ορισμένα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου,εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Η πρώτη απεργία στην ιστορία έγινε στην Αίγυπτο το 1150 π.χ με αίτημα που έλεγε είμαστε ήδη στην 18η του μήνα και είμαστε πεινασμένοι.Η απεργία των Αιγυπτίων έληξε όταν τους πλήρωσαν όλα τας ωφειλόμενα χρήματα.Σήμερα το σκίτσο του Τάκη Κυριτσόπουλου είναι πολύ επίκαιρο αφού έχει ακριβώς το ίδιο αίτημα που είχαν πριν χιλλιάδες χρόνια οι Αίγύπτιοι,υπάρχει όμως η εξής διαφορά οι Αιγύπτιοι πήραν τα χρήματα που διεκδικούσαν εμείς αντί να πάρωμε αυξήσεις που δικαιούμαστε αντίθετα μας έκαναν μειώσεις με αποτέλεσμα το  ίδιο αίτημα  να παραμένει. ΠΕΙΝΑΜΕ.

ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Η πρώτη απεργία στην ιστορία που γνωρίζουμε έλαβε χώρα στην αρχαία Αίγυπτο,  π.Χ στο 1150.
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας … του Ραμσή Γ’, οι εργαζόμενοι του χωριού Deir- El Medinet που συμμετείχαν στην κατασκευή των ναών των θηβών, κατέβηκαν σε απεργία φωνάζοντας «Είμαστε ήδη την 18η του μήνα και είμαστε πεινασμένοι.»
Οι ταραχές ξέσπασαν στην πραγματικότητα λόγω της καθυστέρησης πληρωμών που γινότανε από την παραγωγή τροφίμων δηλαδή σε σιτάρι, ψάρια , όσπρια και κατά την παράδοση σε αλοιφές από την προστασία από τον ήλιο και το ξηρό κλίμα της ερήμου.
Οι υπάλληλοι του Φαραώ προσπάθησαν, να λογικέψουν τους εργαζόμενους δινοντάς τους πολλές υποσχέσεις αλλά οι απεργοί είχαν πάει πλέον πέρα από τον περίβολο του βασιλικού τάφου και παρέμειναν εκεί για αρκετές ημέρες.
Η απεργία έληξε μόνο όταν  το σύνολο των οφειλόμενων απεδόθη. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν νέες εποπτικές αρχές για την εξασφάλιση αμοιβής των εργαζομένων και για πρώτη φορά υπεύθυνη για τον έλεγχο και για τη διανομη των μεριδών τροφής.
typografikow.blogspot.com

ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το 1888 η πρώτη απεργία στην Ελλάδα


Εξήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της ως ανεξάρτητο κράτος, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη απεργία. Οι εργαζόμενοι στη διόρυξη του Ισθμού της Κορίνθου κήρυξαν απεργία με αίτημα το σωστό υπολογισμό των ωρών εργασίας. Το παράδειγμα σύντομα ακολούθησαν και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, όπως οι αμαξηλάτες, οι φύλακες των φυλακών Συγγρού και οι αρτοποιοί.
Τα αιτήματα των απεργών στη διόρυξη του Ισθμού το 1888 αφορούσαν τον υπολογισμό των ωρών εργασίας, καθώς υφίσταντο σκληρή εκμετάλλευση από τους εργολάβους. Μετά από τρεις ημέρες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργολάβων και απεργών οδήγησαν σε τερματισμό της απεργίας και την υπογραφή συμφωνίας που προέβλεπε τα ημερομίσθια να υπολογίζονται από 37 έως 40 λεπτά την ώρα, με τον όρο να υπολογίζονται όλες οι ώρες εργασίας ακριβώς.
Την ίδια περίοδο, οι Μαρουσιώτες κάτοικοι πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του δημάρχου Αθηναίων σχετικά με την ύδρευση. Ο δήμαρχος Τιμολέων Φιλήμων επιθυμούσε να συνδέσει το μαρουσιώτικο νερό με το Αδριάνειο υδραγωγείο ώστε να έχουν οι Αθηναίοι πιο υγιεινό νερό. Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη που τους καθησύχασε ότι δεν θα αδικηθούν.
Οι παραπάνω κινητοποιήσεις οδήγησαν στην αφύπνιση και άλλων εργασιακών κλάδων που ακολούθησαν το παράδειγμά τους. Πέραν των φοιτητικών κινητοποιήσεων, η επόμενη σημαντική εργασιακή κινητοποίηση έγινε 4 χρόνια αργότερα από τους αμαξηλάτες της Αθήνας. Οι αμαξηλάτες διεκδικούσαν αναπροσαρμογή των κομίστρων και η απεργία τους διήρκεσε μία εβδομάδα πριν ανασταλεί από την παρέμβαση του διαδόχου Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής, «Την απεργίαν των αμαξηλατών ησθάνθησαν πολύ οι παρεπιδημούντες ξένοι, οι συνοδεύοντες κηδείας, οι προτιθέμενοι να τελέσουν τους γάμους των και οι...αμαξηλάται!». Τη θέση των αμαξηλατών έσπευσαν να καλύψουν οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών, χρησιμοποιώντας τα κάρα τους ως μέσο μεταφοράς τουριστών από τα ξενοδοχεία στην Ακρόπολη σε τσουχτερές τιμές.
Το Νοέμβριο του 1895, σε απεργία κατέβηκαν και οι φύλακες των φυλακών Συγγρού. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από ένα περιστατικό κατά το οποίο οι κατάδικοι πέταξαν τα πιάτα με το φαγητό τους πάνω σε ένα φύλακα. Αυτός κινητοποίησε τους συναδέλφους του και αφού έκλεισαν τις φυλακές έφτασαν ως το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για υπερβολική επιείκεια στους κρατουμένους.
Το Δεκέμβρη του ίδιου έτους ήταν η σειρά των αρτοποιών να απεργήσουν, διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή τιμή του ψωμιού σε σχέση με την αύξηση των τιμών στα άλευρα. Οι φούρνοι έκλεισαν και οι αρτοποιοί απευθυνόμενοι στον αστυνομικό διευθυντή Μπαϊρακτάρη απαίτησαν υπερτίμηση της αξίας του ψωμιού κατά 5 λεπτά. Πράγματι, το σιμιγδάλι είχε κόστος 52 λεπτά ανά οκά, ενώ το ψωμί πουλιόταν για 45, με προφανή ζημιά των αρτοποιών. Τελικά ο Μπαϊρακτάρης κατάργησε τη διατίμηση του άρτου, αφήνοντας τους αρτοπώλες σε ελεύθερο ανταγωνισμό.
Εκτός Αθηνών η πρώτη απεργία που πραγματοποιήθηκε ήταν από τους καπνοπώλες της Σύρου, ωστόσο ανεστάλη όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν τους συνέφερε.
Τέλος η πιο... πρωτότυπη απεργία της εποχής έγινε το 1895 από τον ιερέα Κων. Πάλλα, ο οποίος έκλεισε το ναό και σταμάτησε να εκτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα όταν οι κάτοικοι του χωριού Κακή Βίγλα Σαλαμίνας καταψήφισαν στις εκλογές τον υποψήφιο δήμαρχο ξάδελφό του.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Τουλάχιστον να  έλθει το καλοκαίρι , να ξεχάσωμε  λίγο την ακρίβεια  και να δούμε μιαν άσπρη μέρα,έτσι δεν είναι.

Παρασκευή, Απριλίου 29

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πολιτική

Ο Μεϊμαράκης αποκαλεί "νονό" τον Καρατζαφέρη!

Ο Μεϊμαράκης αποκαλεί "νονό" τον Καρατζαφέρη!

«Δεν απαντώ στο παραλήρημα του νονού». Αυτή ήταν η φράση που πυροδότησε το βράδυ της Παρασκευής τον τρίτο γύρο της έντονης, έως και πρωτόγνωρης για τα πολιτικά ήθη, αντιπαράθεσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Αμύνης κατά την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επανέλαβε τις κατηγορίες που εκτόξευσε την προηγουμένη στην Βουλή κατά του Γ. Καρατζαφέρη υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο κ. Μεϊμαράκης επιπροσθέτως ανέφερε με νόημα πώς ο κ. Καρατζαφέρης, κατά την προσέλευση του στο Πεντάγωνο, οπότε και τον πίεσε για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», ήταν μόνος του, δηλαδή χωρίς μάρτυρες.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας πάλι υπονόησε, σαφέστατα πώς η μοναχική παρουσία του κ. Καρατζαφέρη στο Πεντάγωνο συνηγορεί στο επιχείρημα πώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκόπευε να ασκήσει πιέσεις για την παραλαβή του προβληματικού (τότε) υποβρυχίου από το γερμανικό ναυπηγείο του Κιέλου.

Στην συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκη άφησε επίσης σαφέστατα να εννοηθεί πώς πρέπει να εξετασθεί από την Βουλή ο ρόλος του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση των υποβρυχίων συνολικά υπονοώντας και πάλι πώς ενδεχομένως να υπάρχει εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Καρατζαφέρης με ανακοίνωση του προανήγγειλε την υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά του κ. Μεϊμαράκη ενώ ο πρώην Υπουργός Άμυνας πρότεινε την αμοιβαία άρση της βουλευτικής ασυλίας και των δύο ώστε η διαφορά να επιδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ


«Έφοδος» πολιτών σε κτίριο δημοτικής αστυνομίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011, 18:51
Με τις κλήσεις ανά χείρας, ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν σταθμεύσει επί της Οδού Καλαμάτας, έκαναν έφοδο, το μεσημέρι, στην Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, Τρικάλων, ζητώντας εξηγήσεις για το …μπαράζ των κλήσεων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για το πρωτοφανές περιστατικό.


Mε αφορμή την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών κατά της Δημοτικής Αστυνομίας των Τρικάλων, θέλω να δηλώσω ότι η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική απέναντι στους έλληνες πολίτες, και να μην νομίζουν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από όσα πρέπει να έχουν ,και να είναι πολύ πιο κοντά στους δημότες, γιατί διαφορετικά καλά θα κάνουν οι δημότες να απαιτήσουν το ξήλωμα της Δημοτικής Αστυνομίας όταν  διαπιστώσουν ότι είναι χειρότερη η προσφορά τους από εκείνη που πρέπει να έχουν.




ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΠΛΑΚΑ

Ιστορικό κέντρο

Θησείο, Μοναστηράκι, Πλάκα
Το Θησείο είναι μια συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, κοντά στο Αστεροσκοπείο. Σημαντικά μνημεία του Θησείου είναι το "Θησείο", πιο σωστά το "Ηφαίστειο", ο ναός του Ηφαίστου που λανθασμένα θεωρούταν ναός στην μνήμη του Θησέα, από τις ανάγλυφες παραστάσεις των άθλων του στις μετόπες του, καθώς και η Στοά της Αττάλου, όπου υπογράφηκε και η συνθήκη διεύρυνσης της Ε.Ε. Σήμερα η περιοχή είναι γνωστή ως χώρος αναψυχής με πολλές καφετέριες και ταβέρνες. Το Μοναστηράκι είναι μια συνοικία της Αθήνας που πήρε το όνομά της από μια Εκκλησία στην συμβολή της Ερμού και Αθηνάς, ενώ στην περιοχή υπάρχει και τζαμί από την τουρκοκρατία. Η περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά παλαιοπωλεία και άλλα εμπορικά καταστήματά της. Η Πλάκα είναι η πιο ιστορική συνοικία της Αθήνας που διασώζεται μέχρι σήμερα. Τα κτήρια της Πλάκας διακηρύχθηκαν διατηρητέα μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και σήμερα στην περιοχή λειτουργούν πολλά καταστήματα, ταβέρνες, καφετέριες, μουσεία, γκαλερί και σπίτια ιστορικών αθηναϊκών οικογενειών. Εκεί είναι και τα Αναφιώτικα, περιοχή που χτίστηκε από Αναφιώτες μετανάστες σε κυκλαδίτικο ρυθμό.

ΠΛΑΚΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πλάκα: Περπατώντας στη μακροβιότερη συνοικία της Αθήνας

Η πιο παλιά συνοικία της Αθήνας, η Πλάκα, χαρακτηρίζεται από μνημεία όλων των εποχών που δείχνουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Πολλές μικρές εκκλησίες, αλλά και ένα τζαμί, ένα χαμάμ και το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, χωρίς να λείπει και η ρωμαϊκή αγορά, συνθέτουν το πολιτιστικό μωσαϊκό της πόλης. Και μετά την περιήγηση στα στενά της, ένα ποτήρι κρασί σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια κάτω από την Ακρόπολη!


Η περιοχή της Πλάκας είναι μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Αθήνας. Χτισμένη κάτω από τις πλαγιές της Ακρόπολης, η Πλάκα προσελκύει τους επισκέπτες της Έλληνες και ξένους με τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα σπίτια με τις στέγες από κόκκινα κεραμίδια, τους μικρούς ανηφορικούς δρόμους με τα σκαλοπάτια, τα μπαλκόνια με τις μπουκαμβίλιες, γεράνια και γιασεμιά. Η Πλάκα αναφέρεται πολλές φορές στην ελληνική λογοτεχνία ως, η γειτονιά των Θεών, και αυτό γιατί πάνω από την Πλάκα δεσπόζει ο ιερός βράχος της Ακρόπολης και των θεών. Οι Αθηναίοι της παλιάς και ρομαντικής Αθήνας της Λατέρνας και της Ρομβίας, με το ίδιο χιούμορ όπως και οι Αρχαίοι πρόγονοι τους, φαντάστηκαν και τραγούδησαν την Πλάκα σαν τη γειτονιά που οι θεοί κατέβαιναν για διασκέδαση με μπόλικη Ρετσίνα και τραγούδι. Η Πλάκα ακόμα και σήμερα είναι ρομαντική ιδιαίτερα κάποιες ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα χωρίς πλήθη από τουρίστες να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλάκια της φορτωμένοι με κάμερες. Οι Αθηναίοι απολαμβάνουν την λιακάδα κυρίως στα καφενεία της οδού Αδριανού κοντά στην στοά του Αττάλου, στην πλατεία Φιλόμουσου Εταιρείας και στο Θησείο με θέα την Αρχαία Αγορά και το βράχο της Ακρόπολης .

Η Πλάκα έχει την δική της ιδιαίτερη θέση στην μνήμη των ηλικιωμένων της Αθήνας. Η Πλάκα ήταν χώρος της εργατικής τάξης και πολλές ελληνικές ταινίες των αρχών της δεκαετίας του 50 και 60 έχουν γυριστή εδώ όταν τα σπίτια της δεν είχαν ανακαινιστή όπως και σήμερα και οι περισσότεροι δρόμοι της ήταν απλά χωματόδρομοι. Μια από τις πιο διάσημες ελληνικές ταινίες η "Στέλλα" με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα γυρίστηκε στο σπίτι απέναντι από τους Αέρηδες που σήμερα φιλοξενεί το παράρτημα ενός αμερικανικού πανεπιστημίου. Άλλες ταινίες που γυρίστηκαν εδώ ήταν οι Φτωχοδιάβολοι του Τζων Κρίστιαν με τον Βέγγο, Μαλούχο και άλλους, η Μαγική Πόλη του Νίκου Κούνδουρου με τον Γιώργο Φούντα, το Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ του Ροβηρου Μανθούλη με τον Θανάση Βέγγο και Βασίλη Διαμαντόπουλο και άλλες πολλές.
Η Πλάκα ήταν το μέρος που γέννησε την τυπική ελληνική ταβέρνα, όπου οι παλιό Αθηναίοι πήγαιναν και έπιναν Ρετσίνα βαρελίσια από τα Μεσόγεια και το Μαρκόπουλο συντροφιά με λίγο μεζέ και μια κιθάρα. Σε κάθε μικρή πλακιώτικη ταβέρνα πάντα κάποιος μπορούσε να παίξει μια καντάδα και άλλα τραγούδια του κρασιού και της παρέας. Η Πλάκα ήταν και είναι το πιο σημαντικό μέρος κατά τη διάρκεια της Ελληνικής αποκριάς. Χιλιάδες Αθηναίοι μεταμφιεσμένοι γυρνούσαν πάνω και κάτω από τους δρόμους της Πλάκας ρίχνοντας σερπαντίνες και κομφετί. Αυτή η παράδοση εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα, αλλά χωρίς τον ενθουσιασμό των παλαιών ημερών. ειδικά κάμποσα χρόνια πριν, όταν το κακό με τα πλαστικά ρόπαλα και τις ροπαλιές είχε παραγίνει και είχαν δημιουργηθεί πολλά επεισόδια.

ΜΠΟΥΑΤ Η Πλάκα του'60 έγινε ο τόπος γέννησης του ελληνικού νέου κύματος. Στις μικρές μπουάτ της Πλάκας όπως τις Εσπερίδες του Γιάννη Αργύρη και την Απανεμιά του Γιώργου Ζωγράφου πολλοί Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, δημιούργησαν το νέο αυτό στυλ της ελληνικής μουσικής εμπνευσμένοι από το μουσικό ρεύμα του'60 στη Γαλλία και την Ιταλία. Τις μπουάτ της οδού θόλου ακολούθησε αργότερα ο Σκορπιός του Κώστα Χατζή και ο Ζυγός στην Κυδαθηναίων. Σήμερα υπάρχει μόνο η Απανεμιά και ο Ζυγός. Για τους Ροκάδες υπήρχαν το Φόλκ 17 ( όπου 9 στις 10 φορές έκανε μπλόκο η αστυνομία της χούντας και αν είχες μακριά μαλλιά κατέληγες στο αστυνομικό τμήμα της Πλάκας) και το Χρυσό Κλειδί στην οδό Πανός.

Η Πλάκα πέρασε εποχές δόξας αλλά κάποια στιγμή την δεκαετία του 70-80 είχε ξεπεράσει το όριο όταν είχε γίνει ένα κομφούζιο από μπαρ, ντίσκο με εκκωφαντική μουσική που είχαν καταστρέψει την παλιά ειρηνική γειτονιά των θεών, μέχρι που η Αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, ο Αντώνης Τρίτσης και ο Στέφανος Μάνος κατάφεραν να σταματήσουν αυτόν τον πανζουρλισμό και εξευτελισμό της Πλάκας. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται όλη αυτή η προσπάθεια των μεγάλων πολιτικών κινδυνεύει να πάει στράφι.... τη Θέση της Πλάκας σήμερα με αναρίθμητα φαγάδικα και μαγαζιά διασκέδασης έχει πάρει η κάποτε υποβαθμισμένη περιοχή του Ψυρρή και το Θησείο
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Σήμερα η Πλάκα έχει ξανά την παλιά ειδυλλιακή της όψη. Γίνεται πολύβουη τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα και φυσικά κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής σεζόν όταν φθάνουν εκεί τουρίστες από όλο τον κόσμο για να δουν τα αξιοθέατα, που στην Πλάκα έχει πολλά για να δει κανείς. Μουσεία όπως το Παιδικό Μουσείο , το μουσείο Κανελλόπουλου, κάτω από τη βόρεια πλαγιά της ακρόπολης στην οδό Θεωρίας, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων. Μνημεία όπως το μνημείο του Λυσικράτη ένα μνημείο που χτίστηκε από τον πλούσιο Αθηναίο Λυσικράτη το 334 π.Χ. όταν κέρδισε το βραβείο της καλύτερης επίδοσης που είχε σαν Χορηγός στο θέατρο του Διονύσου. Αρχαιολογικούς χώρους όπως η ελληνική και η Ρωμαϊκή Αγορά, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού και το λουτρό των ανέμων (Αέρηδες) καθώς άλλων και πολλά ρωμαϊκά μνημεία που έκτισε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, η Στοά του Αττάλου, που φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή διαφόρων αντικειμένων στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς. Στη βορειοανατολική πλαγιά της Ακρόπολης στην οδό Θόλου, βρίσκεται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που πηρέ το όνομα του από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και ιδρύθηκε το 1837 αμέσως μετά την ελληνική ανεξαρτησία.

ΑΓΟΡΕΣ: Σαν κύριο τουριστικό αξιοθέατο της Αθήνας, η Πλάκα έχει πολλά μαγαζιά με τουριστικά είδη κυρίως καταστήματα, ελληνικής τέχνης, εικόνες, γουναράδικα και κοσμηματοπωλεία. Οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι είναι η Αδριανού, η Πανδρόσου και η Ηφαίστου στο Μοναστηράκι.





Πηγή
http://topaliatzidiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Μοναστηράκι (συνοικία της Αθήνας)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Συντεταγμένες: 37°58′35″N 23°43′25″E / 37.97639, 23.72361
Μοναστηράκι
Monastiraki-collage-b.jpg
από επάνω αριστερά: Το Τζαμί στην Πλατεία, οι στύλοι, το δημοπρατήριο και το εκκλησάκι
Πληροφορίες
Το Μοναστηράκι είναι μια συνοικία της Αθήνας γύρω από την πλατεία Μοναστηριού, ένα τμήμα της μεγάλης συνοικίας της Πλάκας. Παλαιότερα το όνομά της ήταν "Μοναστήριον", το οποίο προέρχεται από την παλιά εκκλησία της Αθήνας, που βρίσκεται σ' αυτή την περιοχή, στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού. Στην πλατεία Μοναστηρίου βρίσκεται και ο σταθμός του μετρό.

Πίνακας περιεχομένων

[Απόκρυψη]

[Επεξεργασία] Αξιοθέατα

[Επεξεργασία] Η εκκλησία

Στην πλατεία βρίσκεται η πρώην καθολική εκκλησία. Την εποχή της φραγκοκρατίας ήταν ιδιόκτητη μονή του Νικολάου Μπονεφατσή. Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας αναφέρεται σαν μετόχι της μονής Καρέα στον Υμηττό. Κατά τα νεότερα χρόνια μεταβλήθηκε σε ενοριακό ναό, όπου τιμάται η κοίμηση της Θεοτόκου.

[Επεξεργασία] Το τζαμί

Το τζαμί χτίστηκε από τον Τούρκο βοεβόδα Τζισταράκη το 1759 με υλικό παρμένο από παλιά κτίρια. Για το μαρμαροκονίασμα των τοίχων, ανατινάχτηκε η 17η κολώνα του Ναού του Ολυμπίου Διός. Οι παλιοί Αθηναίοι πίστευαν ότι κάτω από κάθε κίονα του ναού βρισκόταν παγιδευμένη μία κατάρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το ξέσπασμα λιμού στην πόλη. Σύμφωνα με τον ίδιο μύθο, ο ναός του Διός θρήνησε τόσο δυνατά την καταστροφή της στήλης, που εκείνο το βράδυ κανείς δεν κοιμήθηκε στην Αθήνα. Ηρέμησε μόνο με την δολοφονία του βοεβόδα. Μετά την Επανάσταση του 1821 χρησιμοποιήθηκε το κτήριο για συνελεύσεις και το 1924 μετατράπηκε σε λαογραφικό μουσείο. Ο Γ. Δροσίνης προσέφερε δύο πολύτιμες συλλογές, τα επίπλα, σκεύη και εικόνες από τον Δανό Κ. Πελφ και τα ιαπωνικά αγγεία του Γρ. Μάνου. Το μετονόμασε σε Εθνικό Μουσείο Κοσμητικών Τεχνών. Σήμερα στο τζαμί στεγάζεται συλλογή κεραμεικών.

[Επεξεργασία] Ο σταθμός του Μετρό

Ο Σταθμός Μοναστηρακίου του Μετρό της Αθήνας εγκαινιάστηκε στις 17 Μαΐου 1895.

[Επεξεργασία] Το παζάρι

Κοντά στην πλατεία βρίσκεται και το παζάρι ("Γιουσουρούμ"), παλιότερα γνωστό για τα παλαιοπωλεία. Σήμερα οι παλιατζήδες εξακολουθούν να είναι αρκετοί αν και τα περισσότερα καταστήματα πουλάνε καινούργια προϊόντα, το πλείστον με τουριστικά είδη και ρούχα.

[Επεξεργασία] Βιβλιογραφία

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011


ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. .
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΚΑΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ. ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Με ευρεία πλειοψηφία, η Βουλή ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

"Ναι" ψήφισαν 226 βουλευτές, "όχι" 9 βουλευτές και "παρών" 9 βουλευτές, ενώ υπήρξε ένα λευκό και 5 άκυρα. Συνολικά στην ψηφοφορία μετείχαν 250 βουλευτές, που σημαίνει ότι 24 βουλευτές δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή που χαράχτηκε με τις τοποθετήσεις που έγιναν στην Ολομέλεια.

Ο ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποχώρησαν από τη διαδικασία, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη της υπόθεσης.

Νωρίτερα, σε μια σκληρή τοποθέτηση από βήματος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για σκευωρία και προειλημμένες αποφάσεις. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για επιθέσεις λάσπης και ψεύδους που εξαπολύονται μαζικά και για πολλούς λόγους, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, προς το πρόσωπό του, και για "μια σειρά μύθους που έχουν εξαπλωθεί και δηλητηριάζουν και τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις".

Πέμπτη, Απριλίου 28

ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Αν ανατρέξουμε στην ετυμολογία του όρου, θα δούμε ότι η λέξη δημοκρατία προέρχεται από τις λέξεις δήμος και κρατώ. Δημοκρατία επομένως είναι εκείνο το πολίτευμα που η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του δήμου.
Μητέρα της Δημοκρατίας θεωρείται η Ελλάδα, και για αυτό το λόγο θα ανατρέξουμε στην αρχαία Ελλάδα, για να δούμε πώς εννοούσαν οι πρόγονοί μας το δημοκρατικό πολίτευμα. Φυσικά, η δημοκρατία και στην αρχαία Ελλάδα πέρασε από διάφορα στάδια. Εμείς όμως θα πάμε στην εποχή εκείνη που η δημοκρατία φτάνει στην ακμή της, σε εκείνη την εποχή που πολλοί ύμνησαν, και που ακόμη και σήμερα αποτελεί πρότυπο για τα δημοκρατικά κράτη, στο χρυσό αιώνα του Περικλή.
Είναι πραγματικά πολλοί εκείνοι που έγραψαν για το δημοκρατικό πολίτευμα της εποχής του Περικλή, αλλά ίσως ο πιο χαρακτηριστικός από όλους, εκείνος που πραγματικά υπήρξε ένας εραστής της δημοκρατίας και θαυμαστής της προσωπικότητας του Περικλή, είναι ο Θουκυδίδης. Ο Επιτάφιός του, είναι φαινομενικά αφιερωμένος στους νεκρούς του πρώτου έτους του Πελοποννησιακού πολέμου, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας ύμνος στη δημοκρατία της Αθήνας. Ο ίδιος βέβαια ο ιστορικός, σκιαγραφώντας το πορτρέτο του Περικλή, λέει ότι δημοκρατία λεγόταν βέβαια το πολίτευμα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η εξουσία του πρώτου άντρα της πόλης, του Περικλή. Εκείνου που αγαπούσε πολύ την Αθήνα και που φρόντιζε να την οδηγεί πάντα στο σωστό δρόμο, ακόμη κι αν χρειαζόταν για αυτό να πει στους συμπολίτες του πράγματα που δεν τους άρεσαν και που δεν ήθελαν να ακούσουν. Γιατί τον Περικλή, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει με κάθε καλό πολιτικό, δεν τον ενδιέφερε, όπως λέει ο ιστορικός, να κολακεύει το πλήθος, αλλά να υπηρετήσει όσο πιο σωστά μπορούσε την πατρίδα του. Ήταν πραγματικά ένας χαρισματικός ηγέτης, που ήξερε το σωστό και μπορούσε να πείσει το λαό της Αθήνας για αυτό.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ

 Πλατεία Κλαυθμώνος
Το όνομα αυτής της πλατείας οφείλεται στο ότι στην προ του 1909 περίοδο, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν
ήταν μόνιμοι όπως σήμερα, οι απολυμένοι, οι «Παυσανίες» όπως τους έλεγαν, πήγαιναν εμπρός από το
Υπουργείο Εσωτερικών που ήταν στην πλατεία αυτή και με κλάματα και θρήνους («κλαυθμούς»)
παρακαλούσαν να τους ξαναπροσλάβουν. Δεδομένου ότι τέτοιες απολύσεις συνέβαιναν τακτικά σε
κάθε αλλαγή κυβερνήσεως, οι σκηνές αυτές ήταν αρκετά συχνές στην πλατεία.
Ανάδοχος της ονομασίας ήταν πάντως ο συγγραφέας και κατόπιν ακαδημαϊκός Δημ. Γρ.
Καμπούρογλου, που πρώτος ονόμασε την πλατεία «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην
«Εστία» το 1878.
Η πλατεία Κλαυθμώνος είναι ο πρώτος χώρος που δεντροφυτεύτηκε στην Αθήνα. Για το σκοπό αυτό ο
βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος έστειλε τον ειδικό κηποτεχνικό Σμάρατ. Στη δυτική πλευρά της
υπήρχαν οι τρεις συνεχόμενες οικίες των Βούρου, Μαστρονικόλα και Αφθονίδου, όπου έμειναν αρχικά
οι βασιλείς Οθων και Αμαλία μετά τους γάμους τους. Στα σπίτια αυτά (όσα σώζονται) στεγάζεται σήμερα
το «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών». Στην πλατεία υπήρχαν επίσης τα κτίρια των Υπουργείων
Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ο ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ


Κάθε ένας με τον πόνο του, η παρηγοριά του κοντού είναι ότι θεωρήθηκε από την εφορία σαν υψηλοσυνταξιούχος,δεν φτάνουν τα τόσα άλλα που περνάει ο λαός του έχει προστεθεί, και το πρόβλημα των αποδείξεων που για να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, θα πρέπει να είσαι απόφοιτος οικονομικού πανεπιστημίου,διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσεις φοροτεχνικό και ακόμη κάποιον να σου σηκώνει τις σακούλες με τις αποδείξεις,αυτοί που είναι στα πόστα και εισηγούνται τους νόμους το μόνο που κοιτάζουν είναι πως θα στριμώξουν τον φτωχό και θα αφήσουν να αλωνίζουν οι πλούσιοι.Τι άλλο να γράψω, κανείς μα κανείς δεν σκέπτεται να μας κάνει την ζωή μας ευκολώτερη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ


Αυριο γίνεται ο γάμος δύο νέων ανθρώπων και ολόκληρος ο κόσμος εύχεται κατ'αρχήν να είναι ευτυχισμένοι και η ώρα η καλή .Βέβαια δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση με αυτή την περίοδο κρίσης να ασχολείται ολόκληρη η ανθρωπότητα και να ξοδευτούν τόσα πολλά λευτά.Δεν νομίζομε ότι χρειάζεται περισσότερα να σχολιάσομε ένα τέτοιο γεγονός ,από το να ευχηθούμε στους νέους ανθρώπους κάθε ευτυχία.

Τετάρτη, Απριλίου 27

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην βουλή

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην βουλή

Στον Άκη Τσοχατζόπουλο, το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που παραπέμπεται, επικεντρώνεται η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα γερμανικά υποβρύχια, που αρχίζει το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 11:00 και ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα μιλήσει ενώπιον των βουλευτών στις 16:00 με 17:00 το απόγευμα, ενώ μέχρι τις 20:00 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κρίσιμη ψηφοφορία για το αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στην προανακριτική.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου ο πρώην υπουργός με την ομιλία του θα ανατρέψει την υπάρχουσα εικόνα για την υπόθεση και θα φωτίσει πτυχές της που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν πρόκειται να «χτυπήσει» κανέναν προσωπικά, ούτε θα επιδοθεί σε «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» θα αφήσει ωστόσο αιχμές για τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν συνταχθεί στο θέμα με τη ΝΔ.
Star.gr

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ


Με μεράκι και αγάπη για τους πρώην και νυν θαλασσοδαρμένους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα "απάνεμο" λιμάνι ιδεών, ειδήσεων, ενημέρωσης, απόψεων και διεκδικήσεων. Καλούμε όλους τους ναυτικούς να κάνουν αυτό το blog δικό τους και να συμμετέχουν με τα σχόλιά τους.  

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚ


Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |27/04/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:

1. ΤΟ 2010 ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΤΕ ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
- ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ: ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Η ΜΙΚΡΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 1%, ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ 31 ΔΙΣ (!) ΤΟ 2009 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
- ΤΟ 2011, ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΣΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ..

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μου το έστειλε ένας φίλος και συμμαθητής μου

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN
και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να
δουν  video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.  Όταν οι χρήστες κάνουν
κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για
εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα  που
χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι
χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να
αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες
online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην
εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε
καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και
ανάγνωση των email σας.

Ενημερώστε επίσης όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να
μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
nico_10_72@hotmail.fr
nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@ hotmail.fr
kevinblancher@hotmail.fr

ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Η ΑΘΗΝΑ


Από τη μυθολογία είναι γνωστό ότι έχει το όνομα της θεάς της σοφίας, της Αθηνάς, μετά από τον αγώνα της με το Θεό της θάλασσας Ποσειδώνα για να φανεί το καλύτερο δώρο, που είχε καθένας για την πόλη αυτή. Συγκεκριμένα ο πρώτος βασιλιάς της Αθήνας Κέκροπας ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος και μισός φίδι έπρεπε να αποφασίσει ποιος θα ήταν ο προστάτης της πόλης. Οι δύο θεοί Ποσειδώνας και Αθηνά θα έκαναν από ένα δώρο στον Κέκροπα και όποιος του έκανε το καλύτερο δώρο αυτός θα γινόταν και προστάτης της πόλης. Εμφανίστηκαν και οι δύο μπροστά στον Κέκροπα και πρώτος ο Ποσειδώνας χτύπησε την τρίαινά του στο έδαφος και αμέσως εμφανίστηκε ένα ρυάκι με γάργαρο νερό. Αμέσως μετά η Αθηνά χτύπησε το δόρυ της στο έδαφος και εμφανίστηκε μια μικρή ελιά. Ο Κέκροπας παραξενεύτηκε αλλά και εντυπωσιάστηκε από το δώρο της Αθηνάς και αποφάσισε να διαλέξει το δώρο της και να γίνει αυτή προστάτιδα της πόλης. Έτσι πήρε και η Αθήνα το όνομα της. Όμως ο Ποσειδώνας θύμωσε που ο Κέκροπας δεν διάλεξε το δικό του δώρο και έτσι καταράστηκε την Αθήνα να μην έχει ποτέ αρκετό νερό. Έτσι από τότε ξεκίνησε και το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλαιπωρεί καμιά φορά ακόμα και σήμερα την Αθήνα.
Άλλοι ερμηνεύουν το όνομα Αθήνα ως εξής: υποστηρίζουν ότι σχηματίστηκε από τη λέξη άθος = άνθος ή το ρήμα θάω = θηλάζω, ώστε η λέξη Αθήνα σημαίνει ανθούσα ή εύφορη. Ο κάτοικος της πόλης ονομάζεται Αθηναίος-Αθηναία και στον πληθυντικό αποκαλούνται Αθηναίοι-Αθηναίες.

Τρίτη, Απριλίου 26

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Εμμανουήλ Τσαγκάτος σε αυτό το ποίημα που βρίσκεται στην ποιητική του έκδοση ΣΥΡΟΣ.Β ΣΕΙΡΑ.2007 τα λέει όλα ότι  σε λίγο θα τρώμε σκέτα λάχανα αν βρούμε σε μποστάνι.







Σαν λόρδοι καμαρώναμε
όταν γίναμε Ευρωπαίοι,
λεφτά πολλά θα πιάναμε
και θα'μαστε σπουδαίοι.

Μα η αγορά τρελάθηκε
σαν ήρθε το ευρώ,
το μπούσουλα όλοι χάσαμε
και ψάχνω να τον βρω.

Ελλάδα μου,σαν ψωροκώστενα
τη βγάζαμε κοτσάνι,
σε λίγο θα τρώμε σκέτα λάχανα
αν βρούμε σε μποστάνι.

Εμμανουήλ Τσαγκάτος

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

 Πλατεία Βικτωρίας

Βικτωρία Αλεξανδρινή (1819-1901): Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν κόρη του Εδουάρδου, Δούκα
του Κέντ, και της πριγκήπισσας Λουΐζας Βικτωρίας. Ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 18 χρονών και έμεινε σ'
αυτόν επί 64 χρόνια. Παντρεύτηκε το γερμανό πρίγκηπα Αλβέρτο του Σάξ-Κόμπουργκ-Γκότα το 1840 και
απέκτησε πολλά παιδιά. Ήταν ικανή βασίλισσα και θεωρήθηκε σύμβολο της ακμής και της ισχύος της
Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία της σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή και νοοτροπία για τη Μεγάλη
Βρετανία (Βικτωριανή εποχή). Στις μέρες της έγινε η ένωση των Επτανήσων (που ήταν υπό Βρετανική
προστασία) με την Ελλάδα (1864). Στο θρόνο τη διαδέχθηκε ο γιος της Εδουάρδος, πρίγκηψ της
Ουαλλίας, ως Εδουάρδος Ζ'.
Η πλατεία αυτή λεγόταν άλλοτε πλατεία «Κυριακού» από το Δήμαρχο Αθηναίων Παναγή Κυριάκο
(1870-1879), που είχε εκεί κοντά το σπίτι του.
Οι εργασίες διαμορφώσεώς της άρχισαν το 1872. Η ονομασία Πλατεία Βικτωρίας δόθηκε προς τιμήν της
βασίλισσας της Αγγλίας, οι πολιτικοί όμως αντίπαλοι του Παν. Κυριάκου, τότε δημάρχου, έλεγαν ότι
δόθηκε προς τιμήν της … κόρης του Βικτωρίας.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Φωκίωνος Νέγρη

ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ

Ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη
Η Φωκίωνος Νέγρη είναι ονομαστός πεζόδρομος της Αθήνας στην Κυψέλη, που αρχίζει από την Πλατεία Κυψέλης και τερματίζει στην οδό Ιωάννου Δροσοπούλου. Διαμορφώθηκε στη δεκαετία του 1930 πάνω στα ίχνη ενός παλαιού ρέματος, που άρχιζε από τα Τουρκοβούνια. Σήμερα, η Φωκίωνος Νέγρη είναι διαμορφωμένη στη μέση με παρτέρια και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.

[Επεξεργασία] Ιστορία

Ο πεζόδρομος πήρε το όνομά του από τον Φωκίωνα Νέγρη (1846 - 1928), Αθηναίο πολιτικό και ακαδημαϊκό, πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, αμέσως μετά την ίδρυση της το 1926.
Στις δεκαετίες του '50 και '60, η Φωκίωνος Νέγρη αποτελούσε κοσμικό κέντρο της αστικής κοινωνίας της Κυψέλης, αλλά και μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας. Είχε έντονη κοινωνική ζωή και αποτελούσε τόπο αναψυχής για εκατοντάδες Αθηναίους. Κατά μήκος του δενδρόφυτου πεζόδρομου υπήρχαν, όπως και σήμερα, καφετέριες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, μπυραρίες και εστιατόρια.
Η Quinta του Μουτσάτσου ήταν από τα πρώτα νυκτερινά κέντρα της Αθήνας στη Φωκίωνος Νέγρη, όπως και το Top Hat, από τα πρώτα rock club της Αθήνας, χορευτικό στέκι της «εξεγερμένης» νεολαίας της δεκαετίας του '60, γνωστό για τους χορευτικούς διαγωνισμούς αντοχής στο ροκ εντ ρολ. Η περίφημη Θράκα (που δεν υπάρχει σήμερα) ήταν το δημοφιλές εστιατόριο της ευκατάστατης αστικής κοινωνίας της περιοχής.
Η αρχοντική αυτή γειτονιά, με επίκεντρό της τον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, φιλοξένησε για πολλά χρόνια την ελίτ της ελληνικής διανόησης. Ήταν προσφιλές στέκι συγγραφέων, καλλιτεχνών, ηθοποιών και κινηματογραφιστών (Δαλιανίδης), τραγουδιστών (Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού) ή και ποδοσφαιριστών (Αντωνιάδης, Δομάζος). Όπως χαρακτηριστικά λέει σε συνέντευξή του ο Διονύσης Ζήβας, αρχιτέκτων και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, η Φωκίωνος Νέγρη είναι ένα επίτευγμα προπολεμικό. Την αποκαλούσαν Βία Βένετο της Αθήνας.
Το ζαχαροπλαστείο "Σελέκτ", στη γωνία Φωκίωνος Νέγρη και Επτανήσου, διάσημο για το περίφημο παγωτό Σικάγο, που λειτουργεί μέχρι σήμερα, ήταν στέκι με θαμώνες τον Νίκο Τσιφόρο, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Κώστα Πρετεντέρη, τη Σοφία Βέμπο, τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Νίκο Σταυρίδη

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει σαφές στους βουλευτές της κυβέρνησης, πως αν δεν στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική θα πάμε σε εκλογές.Το πρόβλημα είναι για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά πόσο είναι εύκολο να πουν στους ψηφοφόρους, να βάλουν πλάτη για να στηρίξουν τα νέα μέτρα που θα ζητήσει η κυβέρνηση από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι ήδη βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.Συνεχώς αυξάνονται οι αποδοκιμασίες των Υπουργών, από τους αγανακτισμένους ανθρώπους, που με μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν την ακρίβεια.Να θυμίσουμε την αποδοκιμασία των κου Πάγκαλου,του κου Λοβέρδου,της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου,και ακόμη του ίδιου του κου Πρωθυπουργού και των Υπουργών που τον συνόδευαν , τα νεύρα των ελλήνων πολιτών είναι σε άσχημη κατάσταση, και εκείνο που απαιτούν από τους πολιτικούς είναι μια πιο δίκαιη κοινωνική πολιτική ,που να ανακουφίσει οικονομικά τους μη έχοντες, και όχι τους έχοντες.Ευχόμαστε να λειτουργήσει η λογική αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες εξελίξεις.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Γιουχάισμα στην Κεφαλονία για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Γιουχάισμα στην Κεφαλονία για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Οι αποδοκιμασίες των πολιτικών έχει γίνει "μόδα" και από την νέα αυτή συνήθεια δεν γλίτωσε ούτε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην Κεφαλονιά.
Πιο συγκεκριμένα στην πλατεία του Ληξουρίου, η κυρία υπουργός που συνοδευόταν από  στελέχη του ΠΑΣΟΚ, περνούσαν αμέριμνα στην πλατεία. Αλλά οι καιροί άλλαξαν και κάποιοι που τους είδαν αντί για ευχές άρχισαν τα γιουχαΐσματα
Εκρηκτικό το κλίμα πλέον και οι Κεφαλονίτες  άρχισαν να φωνάζουν  "λαμόγια" και "ξεουλημένοι¨ και άλλα ... επίκαιρα!

Δευτέρα, Απριλίου 25

ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ



 Σημάδεψαν  τον Καντάφι;
Επίθεση με πυραύλους στο συγκρότημα όπου διαμένει ο Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη εξαπέλυσαν σήμερα οι συμμαχικές δυνάμειας στη Λιβύη, με την κυβέρνηση να καταγγέλει απόπειρα δολοφονίας του και τους αντικαθεστωτικούς να έχουν στρέψει την προσοχή τους στον έλεγχο της πόλης-κλειδί Μιζράτα.

Δύο πύραυλοι έπληξαν το συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία του Μουαμάρ Καντάφι, τα ξημερώματα, στην Τρίπολη -στην δεύτερη επίθεση που οι δυτικές δυνάμεις εξαπολύουν κατά του αρχηγείου του Λίβυου ηγέτη... Ισοπεδώθηκαν η βιβλιοθήκη κι ένα κτίριο,που ο Καντάφι χρησιμοποιούσε τακτικά για υπουργικές συνεδριάσεις και την υποδοχή ξένων αξιωματούχων.

Εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Καντάφι. Ανέφερε ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι 15 εκ των οποίων σοβαρά. Ορισμένοι άλλοι, όπως υποστήριξε, αγνοούνται.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ ΣΕΡΡΩΝ


Γιόρτασαν τη «Δρακοκτονία» στο Νέο Σούλι Σερρών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 17:17
Το έθιμο της «Δρακοκτονίας» αναβίωσε και φέτος στο Νέο Σούλι, ανήμερα της γιορτής του Αγ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση στο Νέο Σούλι υπήρχε ένας δράκος που εμπόδιζε τη ροή των νερών που βρισκόταν ψηλά στη πηγή και τα απελευθέρωνε, αφού του προσφέρονταν, με κλήρο, για φαγητό ένας κάτοικος του χωριού. Κάποια χρονιά ο κλήρος έπεσε στη βασιλοπούλα του χωριού.

Όταν ήρθε η στιγμή, στον τόπο του μαρτυρίου, η βασιλοπούλα παρακάλεσε τον θεό να την σώσει. Τότε εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος πάνω στο άλογό του έχοντας στα χέρια του σταυρό και κοντάρι και φόνευσε τον δράκο. Στις ευχαριστίες της βασιλοπούλας ο Άγιος Γεώργιος το μόνο που της ζήτησε σαν χάρη ήταν να χτίσει μία εκκλησία μέσα στο χωριό, αυτό και έγινε.

Έτσι κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Σούλι του δήμου Εμμ. Παπά γίνεται αναπαράσταση της «Δρακοκτονίας».

Δύο μαυροφορεμένες κοπέλες οδηγούν την βασιλοπούλα στο χώρο της θυσίας, στη πλατεία του χωριού, για τη θυσία. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται τοποθετημένο ένα ομοίωμα του δράκου. Μετά από λίγη ώρα καταφτάνει ο Άγιος Γεώργιος καβάλα πάνω σε λευκό άλογο κρατώντας το κοντάρι του. Φονεύει τον δράκο, σώζει τη βασιλοπούλα και ελευθερώνει τα νερά.

Ακολουθεί λαϊκό γλέντι με χορό, κρασί και παραδοσιακά φαγητά.
 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ


Η ιστορία της Πλατείας Ομονοίας


Η πιο παλιά πλατεία της Αθήνας, από την οποία ξεκινούν ακτινωτά οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, Σταδίου, Αθηνάς, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και οι οδοί Κοτοπούλη και Δώρου, που έχουν πεζοδρομηθεί. Σύμφωνα με το αρχικό πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας των Κλεάθη και Ζάουμπερτ (1834), ο χώρος προοριζόταν για την ανέγερση των Ανακτόρων. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, προκειμένου το έθνος να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το Θείο για την απελευθέρωση. Ο έρανος, όμως, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την ανέγερση του ναού της Μητροπόλεως.
Ο χώρος διαμορφώθηκε σε πλατεία το 1846 και αρχικά πήρε το όνομα Πλατεία Ανακτόρων και στη συνέχεια Πλατεία Όθωνος, προς τιμή του βασιλιά. Αποτελούσε το βορειότερο άκρο της πόλης και το τέρμα του εξοχικού περιπάτου των Αθηναίων της εποχής. Το 1862 μετονομάσθηκε σε Πλατεία Ομονοίας, όταν στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν και έδωsαν όρκο «ομονοίας» οι αρχηγοί των αντιπάλων πολιτικών μερίδων, οι οποίες είχαν προκαλέσει λόγω του δυναστικού αιματηρές ταραχές στη χώρα.

Ήταν απομεσήμερο της 14ης Οκτωβρίου, όταν πλήθος Αθηναίων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως Δημήτριος Βούλγαρης (γνωστός και ως Τζουμπές) απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους. Ανάμεσα στα άλλα ακούστηκαν και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της «Ομονοίας» όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις.» Κατά την περίοδο της βασιλείας του Γεωργίου Α' η πλατεία ευπρεπίστηκε και δενδροφυτεύτηκε. Στήθηκε και μια μαρμάρινη εξέδρα, όπου κάθε Κυριακή παιάνιζε μια στρατιωτική μπάντα προς τέρψη των θαμώνων. Η πλατεία με την πάροδο του χρόνο αποτέλεσε το κέντρο της κοσμικής κίνησης στην Αθήνα μέχρι το 1930, οπότε ανασκάφηκε το υπέδαφος της για να γίνει ο υπόγειος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών.
Έκτοτε άρχισε να αποκτά περισσότερο εμπορικό χαρακτήρα και να αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της Αθήνας για τους κατοίκους της επαρχίας, που έρχονταν στην πρωτεύουσα. Στις 15 Οκτωβρίου 1954 άρχισε η διαρρύθμιση του υπόγειου χώρου, με την κατασκευή μιας υπόγειας πλατείας με τράπεζες, καταστήματα και ταχυδρομείο, αλλά και με τις πρώτες κυλιόμενες σκάλες. Τα έργα ολοκληρώθηκαν το 1960 με τη διαμόρφωση της επιφάνειας της Πλατείας Ομονοίας σε τεχνητή λίμνη με συντριβάνια, στην οποία συχνά βουτούσαν οι φίλαθλοι, έπειτα από κάποια επιτυχία εθνικής ομάδας και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για τους θριάμβους της ομάδας τους.
Με την πάροδο του χρόνου, η Πλατεία Ομονοίας υπέστη και άλλες μεταμορφώσεις, λόγω του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της Αθήνας. Η τελευταία έγινε την περίοδο πριν από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και προκάλεσε γενική κατακραυγή για το αισθητικό της αποτέλεσμα. Σήμερα, η Ομόνοια έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε οδικό κόμβο και δεν λειτουργεί πλέον ως πλατεία.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΟΠΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Μου το έστειλλε ένας φίλος και συμμαθητής.



ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ  ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΕΙ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ & ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΡΙΧΝΟΥΝ  ΝΕΡΟ ΜΕ  ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ Ή ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.  

ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ .....

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΚΕΙ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ  ΑΠΙΘΑΝΑ!!

ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Πάει πέρασε και το Πάσχα, σήμερα γιοτάζουν οι Γιώργηδες και οι Γεωργίες  και τους ευχόμαστε να είναι πολύχρονοι γεμάτοι από υγεία και ευτυχία.Χρόνια πολλά και στον Πρωθυπουργό, κο Γιώργο Παπανδρέου.Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Θα περιμένομε να δούμε τι άλλα μέτρα μας ετοιμάζουν. Γνώμη μου είναι ότι θα βρεθούν λύσεις όταν καθήσουν, και σκεφτούν ότι θα πρέπει να πληρώσουν μόνο εκείνοι που έχουν, και όσοι  έχουν κλέψει, να τα επιστρέψουν.Λένε ότι τους γνωρίζουν από τους υψηλούς λογαριασμούς καταθέσεων μέσα και έξω από την χώρα Ας  τα πάρουν από αυτούς ο φτωχός λαός δεν αντέχει νέα μέτρα αντίθετα πρέπει να δοθούν αυξήσεις.Αυτά που λένε να τους νομιμοποιήσει όσοι έχουν μαύρα λευτά στις τράπεζες του εξωτερικού,και να πληρώσουν ένα πρόστιμο μικρό είναι μεγάλο λάθος.Θα  πρέπει να φτιάξωμε μια δίκαιη και σωστή κοινωνία ,διαφορετκά θα έχομε πάντα τα ίδια μεγάλα τέτοια  οικονομικά προβλήμτα.
Πρέπει να παρθούν ρεαλιστικές αποφάσεις για τους νέους είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία τώρα,μια μεγάλη απόφαση αν και την έχω αναφέρει την ξαναγράφω, μήπως και κάποιοι δώσουν την ανάλογη βάση,και σωθεί η ελληνική νεολαία.Αμέσως απαλάξετε τους νέους από την υποχρέωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.Δίμιουργείσται έναν πιο ευέλικτο μόνιμο ελληνικό στρατό, που θα είναι και πιο ισχυρός για την προστασία της πατρίδας,και αφήστε τους νέους να τραβήξουν τον δρόμο τους.Οταν οι νέοι προδεύσουν η Ελλάδα θα γίνει πιο δυνατή. Καλό κουράγιο σε όλους και εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Κυριακή, Απριλίου 24

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

Η Πλατεία Συντάγματος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το σημερινό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων (πρώην Παλαιά Ανάκτορα). Η πλατεία είναι στενά συνδεδεμένη με την αθηναϊκή και ελληνική ιστορία. Ως το Σεπτέμβριο του 1843 ονομαζόταν Πλατεία Ανακτόρων. Η πλατεία πήρε το σημερινό όνομά της από το Σύνταγμα, που δεν αρνήθηκε να εκδώσει ο βασιλιάς Όθωνας μετά από τη μαζική λαϊκή και στρατιωτική εξέγερση στην λεγόμενη Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, που αποδεδειγμένα είχε παρακινηθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις όταν, τότε, μόνο μία εξ αυτών, η Γαλλία, είχε θεσπίσει σύνταγμα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ. (σωστότερα «Κάννινγκος») Κάννινγκ, Γεώργιος (Canning 1770-1827): Περίφημος βρεττανός πολιτικός και φιλέλληνας, από το Λονδίνο. Διακρίθηκε ως υπουργός των Εξωτερικών. Την εποχή εκείνη η πολιτική της Αγγλίας, όπως και των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων (Ιερά Συμμαχία), ήταν γενικά υπέρ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από φόβο όμως προς την επιρροή της Ρωσίας στην Ελλάδα, ο Κάννιγκ απηύθυνε το 1823 διακοίνωση στην Τουρκία καλώντας την να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της προς τους χριστιανούς. Το 1825 διέταξε την κυβέρνηση των Ιονίων Νήσων να θεωρούν τους Έλληνες επαναστάτες ως εμπόλεμους. Δε δέχθηκε πρόταση των Ελλήνων να πάρει υπό την προστασία του τον Αγώνα τους, τους έδωσε όμως υποσχέσεις για τη μεσολάβηση του. Είναι από τους πρωτεργάτες του Πρωτοκόλλου των Μεγάλων Δυνάμεων «Περί ανεξαρτησίας της Ελλάδος», που υπογράφτηκε στο Λονδίνο στις 6 Ιουλίου 1827. Πέθανε στις 27 Ιουλίου 1827, δηλ. σχεδόν αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου αυτού. Μαρμάρινος ανδριάντας του, έργο του Βρετανού γλύπτη Τσάντρεϋ (Chantray) βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ. Κολιάτσος, Στυλιανός (+ 1878): Στρατιωτικός και πολιτικός που έδρασε στο γ' τέταρτο του 19ου αιώνα. Η οικογένεια Κολιάτσου είχε κτήματα στην περιοχή που είναι σήμερα η πλατεία και η ομώνυμη συνοικία. Ο Στυλιανός Κολιάτσος ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί Οθωνος και εκλέχτηκε πληρεξούσιος στη Β' Εθνοσυνέλευση (1864) και πολλές φορές βουλευτής. Έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις για το Σύνταγμα της χώρας. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων από το 1866 έως το 1878 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1866-1874). Βρίσκεται μεταξύ των οδών Πατησίων, Καλλινίκου και Σίφνου.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Κουκάκη (και όχι Κουκακίου) Κουκάκης Γεώργιος: Εργοστασιάρχης σιδερένιων κρεβατιών, που πρώτος έκτισε σπίτι στην περιοχή αυτή και της έδωσε το όνομά της. Το σπίτι αυτό βρισκόταν στην ανατολική γωνία των οδών Δημητρακοπούλου και Γεωργ. Ολυμπίου και κατεδαφίστηκε στα μέσα του 20ου αιώνα. Η πλατεία σχηματίζεται στη συμβολή των οδών Βεΐκουτ, Ορλωφ, Ματρόζου και Γεωργ. Ολυμπίου


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ. Η επίσημη ονομασία είναι Πλατεία Φιλικής Εταιρείας. Η ονομασία προέρχεται από κάποιο παλαιό στύλο (κολωνάκι) που υπήρχε εκεί κοντά (υπάρχει και σήμερα στο κηπάριο της πλατείας) και που μάλλον ήταν «αποτρεπτικό» νόσων και θεομηνιών. Ο στύλος αυτός έδωσε το όνομά του στη σημερινή συνοικία, μια από τις καλύτερες της Αθήνας. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η περιοχή του Κολωνακίου πάνω από την Δεξαμενή λεγόταν παλαιότερα «Κατσικάδα», γιατί Λιδωρικιώτες γαλατάδες έβοσκαν εκεί τις κατσίκες τους, στις πλαγιές του Λυκαβηττού.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ . Η πλατεία αυτή, όπως και ολόκληρη η συνοικία αυτή των Αθηνών, πήρε την ονομασία της από κάποιο Έξαρχο (Ηπειρώτη) που κατά τα χρόνια του Γεωργίου Α’ είχε παντοπωλείο στην γωνία των οδών Θεμιστοκλέους και Σολωμού.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ



Η  Πλατεία  Αμερικής
Περιβάλλεται από τις οδούς Πατησίων, Μηθύμνης, προεκτ. Λευκωσίας και Σπάρτης.
Παλαιότερα η πλατεία αυτή λεγόταν «Αγάμων». Το όνομα είχε δοθεί από τον λαό επειδή τότε ήταν ερημική
και αποτελούσε κέντρο ερωτικών συναντήσεων και επειδή στο «άθλημα» αυτό επιδίδονταν τότε
περισσότερο οι άγαμοι. Αρχικά λεγόταν επίσημα και πλατεία Ανθεστηρίων, επειδή στην περιοχή της, όπου
τότε δεν υπήρχε κανένα σπίτι, γιορταζόταν η Πρωτομαγιά. Η σημερινή πλατεία Αμερικής, σύμφωνα με την
Πράξη Ονοματοθεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε προς τιμή των ΗΠΑ, για τον φιλελληνισμό που
επέδειξαν οι κάτοικοί τους.

Σάββατο, Απριλίου 23

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BLOGGERS O KOS ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Νέο μέτωπο με τους blogers ανοίγει ο Πάγκαλος

Νέο μέτωπο με τους blogers ανοίγει ο Πάγκαλος

Νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τους blogers, ανοίγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος,  με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Αφού επισημαίνει ότι «έχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος» για το θέμα ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι «τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας».

Και προσθέτει: «Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Έτσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα».

Ιδιαίτερα σκληρός είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στην κριτική του για τη γλώσσα των blogers, αναφέροντας ότι «εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές».

Ο κ. Πάγκαλος τονίζει επίσης ότι «τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών» και υποστηρίζει ότι «συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία».

Αναφέρει τέλος ότι «σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια» και υποστηρίζει ότι «τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών».
star.gr