Σάββατο, Μαΐου 25

ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Το σχέδιο του Τσίπρα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: 25/05/2013 - 18:18
Τελευταία δημοσίευση: 18:40Πολιτική
Το σχέδιο του Τσίπρα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ
Το σχέδιο του Τσίπρα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Tη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΈΘνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια καινούργια προσπάθεια «χωρίς κεκτημένα και προαπαιτούμενα».
Ο κ. Τσίπρας επικαλείται το παράδειγμα του ΣΥΝ, καθώς θα "επικυρώσει τη βούληση να ενταχθεί δίχως προαπαιτούμενα στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ των μελών" , προσθέτοντας ότι όταν ξεκινάς μία καινούρια προσπάθεια "δεν υπάρχουν κεκτημένα και συνήθειες".
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει τρόπος να κατοχυρωθεί η εσωκομματική δημοκρατία, να αποτραπούν αποκλεισμοί στα όργανα, χωρίς ξεχωριστές λίστες, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διακριτά πολιτικά ρεύματα και ιδεολογικές συνιστώσες.
"Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μειωμένη δημοκρατία. Ας τελειώνουμε με τα ανέκδοτα" υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και επιμένει στην ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς, η οποία θα φθάνει έως την Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.
"Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον κόσμο είναι όταν η ( εξ αριστερών ) πολεμική ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με όρους και τη φρασεολογία της ΝΔ", αναφέρει. 

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως τριβές στην κυβέρνηση δεν προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά "το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά που κυβερνά τον τόπο" ενώ ασκεί κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας πως "δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι δεν άλλαξαν οι προοδευτικοί πολίτες, αλλά το κόμμα του για να γίνει συνιστώσα της Δεξιάς".enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου