Δευτέρα, Μαΐου 27

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Συνήγοροι Άκη:Θα παραμείνουμε στις θέσεις μας

Πρώτη καταχώρηση: 27/05/2013 - 17:40
Τελευταία δημοσίευση: 17:40Πολιτική
Συνήγοροι Άκη:Θα παραμείνουμε στις θέσεις μας
Συνήγοροι Άκη:Θα παραμείνουμε στις θέσεις μας

Tην πρόθεση τους να παραμείνουν στη θέση τους "εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους" δηλώνουν οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, παρά την "με επιφύλαξη, απόφαση του δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως στο ακροατήριό του των μελών του ΚΥΣΕΑ".

Ολόκληρη η δήλωσή τους έχει ως εξής:

«Οι συνήγοροι του πρώην Υπουργού κου Α. Α. Τσοχατζόπουλου κοι. κοι. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος, δηλώνουν ότι, σε συμφωνία με τον πρώην Υπουργό, θα παραμείνουν στις θέσεις τους εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, παρά την, με επιφύλαξη, απόφαση του δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως στο ακροατήριό του των μελών του ΚΥΣΕΑ (1998-1999).

Η απόφαση του δικαστηρίου, της Παρασκευής 24.5.2013, είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος Δικαίου.

Η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης και του Κράτους Δικαίου.

Πιστεύουμε ότι η δίκη αυτή, κορυφαία από την Μεταπολίτευση και μετά, πρέπει να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κ. Π. Δ, την εφαρμογή του Συντάγματος και των κανόνων της ΕΣΔΑ.

Η δίκη αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας μας στην θεσμική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Εκφράζουμε την ευχή και την πίστη η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στην σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο». enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου