Τετάρτη, Μαΐου 22

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


Oι Γάλλοι αδειάζουν Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 20:10


Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Εκτεθειμένοι είναι οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος οι οποίοι είχαν κληθεί να διαχειριστούν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, η οποία περιελάμβανε τα ονόματα 2.000 προσώπων με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC.


Έγγραφα-φωτιά, τα οποία προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και δημοσιεύει η zougla.gr καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του άλλοτε τσάρου της ελληνικής οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατείνονταν ότι η λίστα ήταν ανεπίσημο έγγραφο, προϊόν υποκλοπής και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση, είχαν αποσταλεί στις 7 Μαΐου 2013 στον κ. Στουρνάρα από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσχοβισί και αναφέρουν ότι οι Γάλλοι είχαν αποστείλει επίσημα στον κ. Παπακωνσταντίνου το cd με βάση τη φορολογική σύμβαση των δύο χωρών για ανταλλαγή πληροφοριών και όχι «άτυπα» και «υπογείως» μέσω κρατικών μυστικών υπηρεσιών.  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου