Παρασκευή, Μαΐου 24

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Χάος με το Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πρώτη καταχώρηση: 24/05/2013 - 11:21
Τελευταία δημοσίευση: 11:21Κοινωνία
Χάος με το Σκοπευτήριο Καισαριανής
Χάος με το Σκοπευτήριο Καισαριανής
Ενα μπλεγμένο κουβάρι στο οποίο εμπλέκονται παραχωρήσεις, πωλήσεις, διεκδικήσεις, οικονομικά συμφέροντα, δικαστικές αποφάσεις αλλά και δικαστικές διαμάχες με αναιρέσεις από τον Αρειο Πάγο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
Αφορμή για να βγει στο φως η υπόθεση στάθηκε η πρόσφατη καταγγελία για την υπαγωγή του ιστορικού Σκοπευτηρίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που έγινε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. Η βουλευτής στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τη συγχώνευση ΟΣΚ - ΔΕΠΑΝΟΜ - ΘΕΜΙΣ ανέφερε ότι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής βρίσκεται στη λίστα των 3.151 κρατικών φιλέτων που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα προς εκποίηση.
Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στυλιανός Σταυρίδης δηλώνει στα Νέα ότι πρόκειται για μια έκταση 90 στρεμμάτων - έναν όμορο χώρο ο οποίος συνορεύει με το Σκοπευτήριο - που δεν έχει περιέλθει ακόμη στο ΤΑΙΠΕΔ, επειδή αυτή τη στιγμή γίνεται ο νομικός έλεγχος του φακέλου (εάν υπάρχουν τοπογραφικά, εάν είναι εγγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο και κάθε είδους έλλειψη εγγράφων).
«Η κατάσταση είναι συνηθέστατη για τα ακίνητα του Δημοσίου. Ετσι, απαιτείται ενδελεχής νομικός έλεγχος. Δεν ξέρω πότε το ακίνητο θα περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν τίθεται θέμα αξιοποίησης του Σκοπευτηρίου», συμπληρώνει.
Ωστόσο, οι τόνοι έχουν ήδη ανέβει στην περιοχή και ο Δήμος Καισαριανής ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις στην περίπτωση που προχωρήσει η αξιοποίηση του χώρου για να βρει έσοδα το Δημόσιο. «Είναι τρελό να συζητάμε για την αξιοποίηση αυτού του χώρου. Επειτα από αυτό, σειρά έχει η… Ακρόπολη», είπε στα Νέα ο δήμαρχος της πόλης Αντώνης Καμπάκας.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου