Παρασκευή, Μαΐου 24

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ

ΤΟ ''ΚΛΕΙΔΙ'' ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' ...

Η ελληνική οικονομία σαφέστατα εισέρχεται σε μια νέα φάση. Το Πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς. Η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, με θετικούς δείκτες ανάπτυξης από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του... ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο συνέδριο που διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος « The crisis in the Euro-Area», παρουσιάζοντας τα 10 σημεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2010-2016. Επιπρόσθετα, έχει επιτευχθεί και η απαιτούμενη προσαρμογή στην ανταγωνιστικότητα. Υπάρχει αδιαμφισβήτητα φως στο τούνελ. Ωστόσο, χρειάζεται υπομονή και προσήλωση.
«Οι προφήτες της καταστροφής διαψεύστηκαν. Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη, ενώ η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται ραγδαία. Ο μείζων στόχος σήμερα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, προκειμένου να ζητήσουμε εφαρμογή της ρήτρας, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup του Νοεμβρίου, για δραστική μείωση του δημοσίου χρέους. Έτσι, θα ενισχυθεί το θετικό κλίμα και θα επιταχυνθεί η έξοδός μας από την κρίση» τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ώστε να αποκατασταθεί η ροή πιστώσεων fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου