Παρασκευή, Μαΐου 24

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η ηρωίδα που μπήκε μπροστά στον τρομοκράτη

Πρώτη καταχώρηση: 24/05/2013 - 11:16
Τελευταία δημοσίευση: 11:16Διεθνή
Η ηρωίδα που μπήκε μπροστά στον τρομοκράτη
Η ηρωίδα που μπήκε μπροστά στον τρομοκράτη

Καλύτερα «εγώ παρά παιδιά», σκέφτηκε η Ινγκριντ Λογιάου-Κένετ, η 48χρονη μητέρα δύο παιδιών, οδηγός στους προσκόπους κι από την Τετάρτη εθνική ηρωίδα των Βρετανών. Είναι η γυναίκα από την Κορνουάλη που δεν δίστασε να συνομιλήσει με τους δύο δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος που από την Τετάρτη συγκλονίζει το Λονδίνο.
Η Κένετ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής 53 το οποίο περνούσε από τη σκηνή του εγκλήματος όταν είδε πως κάτι πολύ παράξενο διαδραματιζόταν στον δρόμο. Μιλώντας για το τετ α τετ της με τους δολοφόνους στην πρωινή εκπομπή του ITV Daybreak, είπε πως αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για αυτοκινητικό ατύχημα όταν είδε ένα άσχημα τρακαρισμένο αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο.
«Ως οδηγός των προσκόπων έχω πάντα μαζί μου ένα κουτί πρώτων βοηθειών και σκέφτηκα πως πρέπει να δω τι συμβαίνει με τον άνδρα που ήταν στη μέση του δρόμου. Εξάλλου, οι περισσότεροι ήταν απασχολημένοι να τραβούν με τα κινητά τους ή απλώς χάζευαν», είπε.


Μόλις πλησίασε, διαπίστωσε πως ήταν νεκρός κι άκουσε κάποιον να της λέει να απομακρυνθεί από το πτώμα. Γυρνώντας είδε έναν άνδρα με τα χέρια βαμμένα στο αίμα, να κρατά δύο μαχαίρια, ένα όπλο και ένα μικρό πριόνι.
Θεώρησε πως θα ήταν καλύτερα να του μιλήσει πριν αρχίσει να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά του κοντινού σχολείου που εκείνη την ώρα θα σχολούσαν. Θαρραλέα τον ρώτησε αν ήταν εκείνος ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας και εκείνος απάντησε θετικά. Και στην ερώτησή της γιατί το έκανε της απάντησε πως το (θύμα) σκότωσε μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες και ότι αυτός έχει βαρεθεί τους ανθρώπους που σκοτώνουν μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν.

Δείτε εδώ το δημοσίεμα:

Ήταν νηφάλιος
Μιλώντας του, και καθώς δεν της φάνηκε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, αντιθέτως έδειχνε να έχει απόλυτη συνείδηση των πράξεών του, διαπίστωσε πως κρατούσε κι άλλα όπλα όπως κι ο άνδρας πίσω του.
Αποφάσισε να συνεχίσει να του μιλάει γιατί, όπως δήλωσε σε άλλη της συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraph, ξέρει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα μήνυμα να στείλουν. «Του είπα ότι είναι μόνος του μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και ότι πρόκειται να χάσει, επομένως τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να αγωνιστεί, να ξεκινήσει πόλεμο απόψε στο Λονδίνο», συμπλήρωσε η Λογιάου-Κένετ.
Λίγο αργότερα κατάφερε να μιλήσει και με τον δεύτερο δράστη, ζητώντας του να της δώσει τα μαχαίρια που κρατούσε.

Πηγή: Το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου