Πέμπτη, Μαΐου 23

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ

Η κόντρα Χρ.Αυγής-'Ελλης Στάη

Πρώτη καταχώρηση: 23/05/2013 - 20:04
Τελευταία δημοσίευση: 20:04Πολιτική
Η κόντρα Χρ.Αυγής-'Ελλης Στάη
Η κόντρα Χρ.Αυγής-'Ελλης Στάη

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της Έλλης Στάη, με αφορμή την κριτική που άσκησε στο κόμμα από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η παρουσιάστρια του.

Η Χρυσή επιτέθηκε στη δημοσιογράφο με κείμενο που έχει αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.


Το κείμενο έχει ως εξής:
Ανέκαθεν η κρατική τηλεόραση αποτελούσε φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ειδήσεις παρουσιαζόντουσαν όπως βόλευε το κυβερνών κόμμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναλογικά, είχαν λιγότερο χρόνο παρουσίασης. Ώσπου ήρθε η είσοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο κοινοβούλιο για να γκρεμίσει κάθε ψευδαίσθηση ισονομίας, πλουραλισμού και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, η οποία πιθανόν να είχε μείνει σε κάποιους Πολίτες. Εδώ και αρκετό καιρό, τόσο τα δελτία ειδήσεων όσο και οι ενημερωτικές εκπομπές των τριών κρατικών καναλιών δεν κρατούν το παραμικρό πρόσχημα, σ’ ότι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η παρουσίασή της δεν γίνεται με τον ουδέτερο και ουσιαστικά απολίτικο τρόπο που συμβαίνει με τα άλλα κόμματα. Δεν υπάρχει η ψυχρή παράθεση μιας κομματικής ανακοίνωσης ή η συνηθισμένη παρουσίαση μιας πολιτικής εκδήλωσης. Όχι, στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης αυτό που ισχύει είναι ο μονόλογος λάσπης και κατασυκοφάντησης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης παίρνουν προσωπική θέση χαρακτηρίζοντας  με τον πλέον αρνητικό τρόπο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ξεπερνώντας σε αθλιότητα ακόμη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ των «βαρόνων» της διαπλοκής.
Το βράδυ της Δευτέρας το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, για μια ακόμη φορά ξεχείλισε από τον βόθρο της παραπληροφόρησης και της εμπάθειας. Η μπεμπεκίζουσα (παρότι κοντεύει τα 60) Στάη με απέριττο θράσος και αναίδεια «ανέλυε» την... απρεπή συμπεριφορά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μιλούσε για "νεοναζιστική" ακροδεξιά και φυσικά σε μια αποθέωση της «δημοκρατικής υποκρισίας», δεν κάλεσε (ως συνήθως) κάποιον εκπρόσωπό μας, για το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή και η άποψή μας. Αντιθέτως, κάλεσε και «ενισχύσεις», προκειμένου να διοχετευθεί ακόμη περισσότερο μίσος και χολή εναντίον όχι μόνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και εις βάρος του παραπάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες που, αποδεδειγμένα, εμπιστεύονται, στηρίζουν και ενισχύουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι ενισχύσεις, λοιπόν, ήρθαν στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Μαριάννα Πυργιώτη (άλλη και αυτή…).
Κατακρεουργώντας κάθε έννοια πλουραλισμού οι δυο κυράτσες έκαναν ανταλλαγή υποτιμητικών και υβριστικών σχολίων για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σχόλια που δεν έκαναν ποτέ για την κωλοτούμπα του Σαμαρά, την συσσώρευση κλεφτών και απατεώνων στο ΠΑΣΟΚ, την αλλοπρόσαλλη στάση των κομμάτων της αριστεράς. «Κότες», όχι μόνο οι εν λόγω κυρίες αλλά όλο το υπαλληλικό δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, το οποίο ξέρει να απεργεί μόνο για τα συντεχνιακά του δικαιώματα και όχι να παρουσιάζει όλες τις απόψεις. Η σταφιδιασμένη Στάη, αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά φερέφωνα της κρατικής τηλεόρασης, θα έπρεπε αν δεν σέβονται τον εαυτό τους και την (υποτιθέμενη) υπόληψή τους  να σεβαστούν τουλάχιστον τους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να έχουν αντικειμενική και ισότιμη πληροφόρηση και όχι ένα δίκτυο προπαγάνδας εναντίον ενός και μόνο κόμματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Υ. Γ. Η εμπάθεια και η παραπληροφόρηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν περιορίστηκε, φυσικά, μόνο στα κρατικά κανάλια, αυτές τις ημέρες. Και στα ιδιωτικά, ο κεντρικός παρουσιαστής μαζί με πανελίστες, «ανέλυαν», «το φαινόμενο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», απουσία εννοείται κάποιου εκπροσώπου, κάνοντας ακόμη μια φορά πράξη το ότι η "δημοκρατία" ανήκει στους "δημοκράτες"!

Η απάντηση της Έλλης Στάη

Άμεση ήταν η απάντηση της παρουσιάστριας στην επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

"Περί Χρυσής Αυγής και αυγού του φιδιού…
Έλλη Στάη

Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας– πολύ περισσότερο, δε, φόβου– ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού.

Η Χρυσή Αυγή «εξανέστη» επειδή τη χαρακτήρισα «νεοναζιστική ακροδεξιά». Απαντώ ξεκάθαρα ότι της απέδωσα – και θα το ξανακάνω – την ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους. Είναι η ίδια ταυτότητα που πλείστα όσα ακόμη μέλη του εν λόγω κόμματος «τιμούν» με την καθημερινή, ακραία συμπεριφορά τους. Εάν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής επιθυμούν να αποκρύψουν και να καλύψουν αυτή την ταυτότητα για να παρασύρουν και να παραπλανήσουν μια εξουθενωμένη κοινωνία, χρέος δικό μου, και όλων ημών των δημοσιογράφων, είναι να την αποκαλύπτω σταθερά και σθεναρά.

Μαθήματα «δημοκρατίας» δεν δέχομαι απ’ όσους κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση. Δεν «αγοράζω» υβριστικά παραληρήματα σε συσκευασία «ενάρετης δεοντολογίας». Και δεν εκχωρώ δικαίωμα συλλογής …πιστοποιητικών δημοκρατικών φρονημάτων σε όσους πωλούν το δικαίωμα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης με βάση το χρώμα του διαβατηρίου.

Είδα με κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης. Για να επιβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, ότι το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος δεν εξαντλείται στους ατυχείς μετανάστες αλλά καλύπτει το σύνολο του μη αρεστού πληθυσμού – με πρώτες τις γυναίκες.
Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι κύριοι της Χρυσής Αυγής θέλησαν, με ένα ακόμη παραλήρημα, να φιμώσουν την ελευθερία της γνώμης. Εκείνοι που, υποτίθεται, ότι διεκδικούν ακριβώς το δικαίωμα έκφρασης της «διαφορετικής» γνώμης. Είναι ίδιον, άλλωστε, κάθε ανελεύθερου μορφώματος να προβάλει ως μοναδική αλήθεια τη δική του αλήθεια.

Τα υπόλοιπα μπορεί να τα απαντήσει, και θα τα απαντήσει, η Δικαιοσύνη. Κι αυτό, επειδή πιστεύω βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου. Κι επειδή ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εκεί ακριβώς που παραβιάζεται".   enikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου