Τετάρτη, Μαΐου 1

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Πρωτομαγιά με απεργίες και κινητοποιήσεις

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 01 Μαΐου 2013 08:34
Mετ' εμποδίων θα μετακινηθούν σήμερα οι επιβάτες εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Πρωτομαγιά με απεργίες και κινητοποιήσεις
Οι δύο οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος.
Έξω από το Μουσείο στην οδό Πατησίων θα συγκεντρωθούν αντεξουσιαστές, πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία, τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
Οι μετακινήσεις στην Αθήνα θα τροποποιηθούν λόγω στάσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τραμ, Μετρό και ηλεκτρικός θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια μετά τις 9 το πρωί, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Ειδικά για το Μετρό κλειστοί θα παραμείνουν από τις 9 το πρωί και έως τη λήξη των συγκεντρώσεων - με απόφαση της αστυνομίας - οι σταθμοί: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής
Επίσης θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.
Ως εκ τούτου, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου