Κυριακή, Μαΐου 5

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ,ΑΛΗΤΕΣ,ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Έρχεται «καταιγίδα» φόρων!

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 05 Μαΐου 2013 09:27
«Καυτό» αναμένεται  να είναι το φετινό καλοκαίρι με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν σειρά φόρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ξεκινούν τον Ιούνιο.                               
ΦΟΡΟΙ
Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΔΟΥ από όπου το Δημόσιο αναμένει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ για φέτος και 2,74 δισ. ευρώ μέχρι και το τέλος του 2016.
Επίσης τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή των δόσεων για το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων, από το οποίο το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει επίσης σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.
Ειδικό Τέλος
Το «Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» του έτους 2013 θα κληθούν να το πληρώσουν περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία.
Το «χαράτσι» του 2013 θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%.
Εξαιρούνται του τέλους:
Μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ή στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, ή στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων ή τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης και κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει το τέλος είχαν μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους.
Άνεργοι που επιδοτήθηκαν (λόγω τακτικής επιδότησης) από τους παραπάνω φορείς ή λογαριασμούς κατά τους έξι τουλάχιστον από τους δώδεκα μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού ρεύματος.
Ειδικές περιπτώσεις προσώπων για τα οποία έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, ύστερα από υποβολή αιτήματός τους στη ΔΟΥ.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Τον Ιούλιο αναμένονται να καταφτάσουν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ για το έτος 2012, ενώ από 1η Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση της «ύστατης ευκαιρίας» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ΔΟΥ.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν με την τρόικα η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που έχουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Η δυνατότητα που δίνεται είναι η εξόφληση των οφειλομένων έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, αλλά με εκπτώσεις από 25% έως 50% στις προσαυξήσεις. Ειδικότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου