Παρασκευή, Μαΐου 10

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ

Επιστολή - SOS στον Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: 10/05/2013 - 14:13
Τελευταία δημοσίευση: 14:26Κοινωνία
Επιστολή - SOS στον Σαμαρά
Επιστολή - SOS στον Σαμαρά

Οι δημοτικές αρχές σε δέκα μικρά νησιά της χώρας μας, έστειλαν επιστολή-σήμα κινδύνου στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εγκατάλειψή τους.
Οι αντιδήμαρχοι των νησιών Κερκύρας, Νάξου, Λευκάδας και Κυθήρων, σε επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, προβάλλουν, αρχικά, τη διαμαρτυρία τους για την εξαίρεση των νησιών από το σχέδιο «Καλλικράτης», που επιτάσσει «κάθε νησί και δήμος».
«Τα νησιά μας βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την εγκατάλειψη», τονίζουν οι αντιδήμαρχοι των νησιών Οθωνοί, Ερεικούσα και Μαθράκι του δήμου Κέρκυρας, Κάλαμος και Καστός του δήμου Λευκάδας, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια του δήμου Νάξου και Αντικύθηρα του δήμου Κυθήρων. Παράλληλα, αναφέρουν κάποια από τα πιο φλέγοντα προβλήματα, που επηρεάζουν τη διαβίωση των κατοίκων, όπως η υδροδότηση, η απουσία γιατρού ή οι ελλείπεις συγκοινωνίες.
Στη συνέχεια της επιστολής τους προτείνουν, μεταξύ άλλων, την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων προσβασιμότητας και τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά αυτά, την εφαρμογή του αυτοδιοίκητου των νησιών, την τοποθέτηση αγροτικών γιατρών σε όλα τα μονοθέσια περιφερειακά ιατρεία των νησιών και τη διατήρηση των επιδοτήσεων για τις συγκοινωνίες των άγονων γραμμών.
 Εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η επιστολή εστάλη και στους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου