Τρίτη, Μαΐου 7

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΣ

Βενιζέλος για ΓΑΠ: Θα τον τυλίξω σε μία κόλλα χαρτί!
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι που εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος να είχε το τριήμερο με έτερο μεγαλοσχήμονα παράγοντα του ΠΑΣΟΚ.
Στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της Ανάστασης, ο Βενιζέλος είχε συναντήσεις με σειρά κομματικών παραγονταραίων της ευρύτερης περιοχής.
Μεταξύ αυτών και με ένα πρόσωπο που ξέρει όσο λίγοι τα μαύρα κιτάπια με τις αλόγιστες δαπάνες που επί χρόνια ήταν φυλαγμένα στα συρτάρια του κόμματος. Στην συνάντηση που φέρεται να είχε μαζί του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να αναφέρθηκε και στο θέμα των πρόσφατων τιμολογίων που εμφανίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ζει μεγαλοπρεπή ζωή όσο διάστημα βρέθηκαν στα χέρια του τα ηνία του ΠΑΣΟΚ.
 Ένα τρίτο πρόσωπο που του μεταφέρθηκαν με απόλυτη ακρίβεια όσα ειπώθηκαν σε αυτήν την συζήτηση, αποκαλύπτει στο NEWSBOMB ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθε άλλο παρά πρόθεση έχει να βάλει νερό στο κρασί της διαμάχης που ξέσπασε με τον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τις σπατάλες στο ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και γι' αυτό ο Βενιζέλος δεν θέλει επ' ουδενί να πάρει πάνω του το κόστος ενός χρεοκοπημένου- όχι μόνο με πολιτικούς αλλά και με οικονομικούς όρους- κόμματος.
Όμως εκτός από την παράμετρων της άκρατης σπατάλης στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και μία δεύτερη που για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο κόμμα, ίσως είναι η σημαντικότερη. Ο Βενιζέλος αισθάνεται μία μόνιμη απειλή από το περιβάλλον του ΓΑΠ. Γνωρίζει ότι κατά βάθος- παρά τα πολλαπλά πολιτικά εγκλήματα του Γιώργου- το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βαθύτατα Παπανδρεϊκό κόμμα, στο οποίο ο Βενιζέλος δεν έχει την διείσδυση που θα επιθυμούσε.
Την ίδια ώρα όμως θεωρεί ότι ακολουθώντας το παράδειγμα του ίδιου του ΓΑΠ όταν διέγραψε τον πριν μερικά χρόνια τον Κώστα Σημίτη (που εν τέλει αποδείχθηκε πολύ σωστή στρατηγική), ο Βενιζέλος θα μπορέσει να κυριαρχήσει έστω και σε ένα ακόμα μικρότερο κόμμα.
Όμως μέχρι που είναι διατεθειμένος ο Βενιζέλος να φθάσει την κατάσταση; Του αρκεί η διαγραφή Παπανδρέου; Πληροφορίες λένε ότι οι διαθέσεις του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον προκάτοχό του έχουν... αγριέψει. Άλλωστε η φράση που φέρεται να είπε ο Βενιζέλος αναφερόμενος στον ΓΑΠ, ότι "θα τον τυλίξω σε μία κόλλα χαρτί" προδίδει πολλά.
Γι΄ αυτό ίσως κάποιοι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Βενιζέλου σε ερωτήσεις για το αν μπορεί ένας πρώην Πρόεδρος να φθάσει ακόμα και μέχρι την πόρτα του εισαγγελέα, στο μόνο που αρκούνται είναι σηκώσουν τους ώμους τους με μία έκφραση απορίας στο βλέμμα τους. Κάτι μας λέει ότι σε κάποιους μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ΚΑΙ αυτές οι σκέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου