Σάββατο, Μαΐου 11

ΣΤΟ ΧΑΚΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι πανελλαδικές - ΟΛΜΕ: Πάμε σε απεργία

Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 18:40
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι πανελλαδικές - ΟΛΜΕ: Πάμε σε απεργία
"Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν σε ένα περιβάλλον ηρεμίας είναι ιερό", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
"Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειές και θέτει σε ομηρία τους μαθητές.
Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία των νέων, οι εξετάσεις θα γίνουν στη ώρα τους", κατέληξε.
Έτσι, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ επιμείνει στη θέση της για απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.
Λίγο νωρίτερα και μετά από τρίωρη συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε στα μέλη της απεργία τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (24ωρη στις 17 Μαΐου και πενθήμερη 20 με 24 του μήνα). Την απόφαση αυτή θα κληθούν να επικυρώσουν στις 15 Μαΐου οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας.
Ως προϋπόθεση η ηγεσία της ΟΛΜΕ ζήτησε σήμερα από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη γενική συνέλευση τους αποφάσεις από τα μέλη τους στις οποίες να έχει υπάρξει απαρτία (δηλαδή αποφάσεις συνέλευσης των μελών της με το 30% των μελών της τουλάχιστον παρόντα).
Διαβάστε επίσης:
Απεργία στις Πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου