Δευτέρα, Μαΐου 20

ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

''ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ, ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ''...

...ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ;
Με τη φράση «δεν είμαι αναλώσιμος, ήρθα για να μείνω» απαντά στους επικριτές του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη Realnews.
«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός ...
στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι [...] θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014 υπό δύο προϋποθέσεις: να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να έχει επιτευχθεί έστω και ένα τρίμηνο θετικός ρυθμός ανάπτυξης.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ευαίσθητη και ότι «αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο».
Ο ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι δεν ανησυχεί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πισωγυρίσει, ούτε ότι δεν θα γίνουν οι απολύσεις ή οι αποκρατικοποιήσεις. «Δεν με φοβίζουν αυτά, γιατί έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τα πάντα στενά και παρεμβαίνει αποτελεσματικά», σημειώνει. Αναφέρει, ωστόσο, ότι το μόνο που θα τον φόβιζε «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Αισιοδοξεί τέλος ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σημειώνοντας ότι είναι «δίκαιο αίτημα», ενώ κλείνει κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο», εξηγεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου